OTVORENA SRPSKA CRKVA U CIRIŠKOM ŠVAMENDINGENU

„OTVORENA“ SRPSKA CRKVA U CIRIŠKOM ŠVAMENDINGENU

PRVE SLUŽBE U NOVOM HRAMU

• Narednih 40 dana u crkvi u G g 91 liturgije svakodnevne i počinju u 10 sati

Nakon blagodatne vesti za pravoslavne vernike u Cirihu da su u naselju Švamendingen dobili na korišćenje hram u ulici Glattstegveg 91, Srpska pravoslavna crkvena opština „Uspenja presvete Bogorodice“, eparhije srednjoevropske, na čelu sa protonamesnikom dr Miroslavom Simijonovićem, odlučila da narednih 40 dana svakodnevno obavlja bogosluženja.
Vernici su već sedam dana u novoj crkvi, vrše se radovi u hramu, a sveštenik slika ikone. Narednih 40 dana obavljaće se svakodnevne liturgije s početkom u 10 sati, u znak zahvalnosti Bogu na podarenoj mogućnosti da se pronađe bogoslužbeno mesto.
Liturgiji na Petrovdan prisustvovalo oko 80 vernika, a bogosluženje je pratio muški hor. Svetosavska omladina zajedno sa Kolom srpskih sestara je pripremila slatko od trešanja. Sav prihod od prodatih kulinarskih specijaliteta ići će u fond za finansiranje uređenja novog hrama.

Apel vernicima

Trenutno su glavne aktivnosti Uprave osposobljavanje hrama, priprema velike manifestacije u septembru u Cirihu i prikupljanje materijalnih sredstava radi otkupljivanja hrama. članovi Uprave uputili su apel svim vernicima da im na ovom Božjem zadatku nesebično pomognu kako bi srpski narod u Švajcarskoj imao u svom vlasništvu svoju Božju kuću.