OSNOVANO JOŠ JEDNO SRPSKO POZORIŠTE

U Švajcarskoj je nedavno osnovana još jedna srpska pozorišna grupa pod nazivom „Horizont“. Ovo pozorište radi pod okriljem KUD-a „Kolo“ iz Nojnhofa. Na pitanje da li su konkurencija prvom srpskom pozorištu na tlu Švajcarske pozorištu „Duga“, Nenad Milić, jedan od osnivača „Horizonta“, nedvosmisleno kaže da je odgovor ne.
– Taman posla da smo osnovali novo pozorište da bismo ugrozili već postojeće, uostalom zdrava konkurencija je uvek dobrodošla. Ovim činom nam nije bila namera da im naškodimo, a ni da imamo loše odnose sa „Dugom“. Naprotiv, priželjkujem dobru saradnju. Ja sam pre dve godine radio u pozorištu „Duga“ i zbog nekih problemčića koji su nastali naša saradnja se završila – objašnjava Nenad Milić.
On je pozorišni život sam „ispekao“ u Srbiji, radeći više godina u kruševačkom pozorištu.
– Kad sam došao u Švajcarsku želeo sam da nastavim da se bavim ovim poslom koji neobično volim.

Uskoro i biblioteka

U okviru pozorišta nameravaju da za mesec dana otvore i biblioteku. Za početak poseduju oko tri stotine knjiga.
Sve će se naravno dešavati u prostorijama „Kola“ u Badenu.

Drago mi je da su se stvorili uslovi da se osnuje još jedno naše pozorište u ovoj zemlji. Za sada imamo osam članova koji vredno rade na predstavama „Maestro“ i „Godina majmuna“. Tekstove za obe predstave sam dobio od kolege Tomislava Trifunovića iz kruševačkog pozorišta, otkupili smo autorska prava i sve te formalnosti smo sa uspehom obavili – optimistički na dalji rad gleda Nenad Milić.
Milić navodi da uskoro očekuje dolazak Tomislava Trifunovića i da saveti stručnjaka kakav je on mogu biti od višestruke koristi .
– Do sada smo imali jedan mali nastup za 8. mart u prostorijama KUD-a „Kolo“, dobro smo primljeni i lepo smo se zabavili i mi, a nadam se i posetioci – navodi na kraju jedan od osnivača „Horizonta“