Osmesi bez maske

Nedavno je u Šafhauzenu održan tradicionalni jesenji vašar Herblinger kilbi. Među dvadesetak štandova bio je i onaj koji su postavili članovi Srpskog kulturnog kluba iz Šafhauzena. Oni su posetiocima servirali našu hranu sa roštilja i kuvanu rakiju. Takođe su promovisali i Zastava oldtajmer klub koji vodi Duško Prodanović.

– Imamo odličnu saradnju sa opštinom Šafhauzen i uvek imamo štand kad se organizuju ovakve i slične manifestacije. Posetiocima nudimo našu srpsku kuhinju, piće i druge sadržaje. Ovog puta smo došli na Herblinger kilbi, prodajemo ćevape, pljeskavice i kuvanu rakiju. Tu je i fića koji izaziva veliku pažnju. Naravno od velike pomoći su nam vredne ruke članica našeg kluba Ružice, Vere i Sanje koje su radile za šankom. A tu je i Ranko Vasić, kao i Duško Prodanović – kaže za “Vesti” Nenad Ilić, predsednik Srpskog kulturnog kluba iz Šafhauzena, koji je bio odgovoran za roštilj.

BROJNI POSETIOCI VAŠARA: Ljudi su željni života kao pre korone

Ružica Vasić živi u Nojhauzenu, ali je jedna od najvrednijih članica SKK.

– Kilbi je ove godine bio sjajna prilika da posle duže vremena, ponovo vidimo mnoštvo nasmejanih lica. Ovo je i super prilika da se sretnemo sa poznanicima, razmenimo mišljenja o dešavanjima u prethodne dve godine, koliko traje pandemija. Takođe da vidimo bez maske naše sugrađane i da se upitamo uzajamno “kako si” i da to i stvarno mislimo. Jedan prekrasan dan pun smeha, galame, muzike, nasmejanih lica, kako dece tako i odraslih. A naš klub se potrudio da upotpuni tu atmosferu – sa zadovoljstvom priča Ružica.

ZADUŽEN ZA ROŠTILj: Nenad Ilić

Prema rečima Nenada Ilića organizatori su zbog korone posebno vodili brigu o obezbeđenju i preduzeli sve zdravstvene mere za posetioce.

ATRAKCIJA: Jedan od fića

– Pošto se vašar održava na otvorenom, na ulicama, koncept zaštite, koji je razvio organizacioni komitet, kanton Šafhauzen je odobrio i dao dozvolu da se održi Herblinger kilbi. Svi šatori morali su da budu otvoreni na dve strane, a poštovanje pravila o daljini u grupama gostiju kontrolisali su vlasnici šatora – objašnjava Ilić.

Na mestu gde se održavao vašar, ulica je bila zatvorena za automobile.

ODGOVORNE ZA ŠANK: Ružica i Vera

Dobra poseta

– Pozitivno smo iznenađeni velikom posetom na našem štandu. To je značilo da smo imali puno posla, ali nije nam bilo teško da uslužimo brojne goste – kaže Ružica Vasić.

Чланак Osmesi bez maske се појављује прво на Vesti online.

Original Article