Orlovi proslavili Svetog Iliju

Prošle nedelje u Sportskom Centru u Bonirigu, Beli orlovi su proslavili svoju klupsku slavu, Svetog proroka Iliju. Svečanost održana pod velom postojećih mera restrikcija bila je posećena, reklo bi se čak i u većem broju nego nekih ranijih godina. Ovaj podatak raduje i pokazuje da simbol srpskog fudbala na Petom kontinentu uistinu ima svoje mesto u srpskoj zajednici i dan-danas, pet decenija otkako je klub osnovan.

Na ulazu u salu, domaćini slave Miroslav Lojanica i Ljubiša Kos sačekivali su goste. Dvojica domaćina, zajedno s protojerejem Đurom Đurđevićem, presekli su zatim i slavski kolač, a na poziv oca Đure da se jave volonteri za domaćinstvo klupske slave u 2021, to su učinili Elvis Štrbac i Zoran Petković.

Tokom svečanosti i slavske besede moglo se čuti da se u klubu vredno radi u ovim neizvesnim vremenima. Naime, svi u Orlovima su svesni činjenice da tekuća skraćena sezona ide po planu, koliko je to moguće u postojećim uslovima. Međutim, čula se opšta saglasnost o tome da prava bitka tek predstoji 2021. i narednih sezona, kada će se iskristalisati kakvo je stanje u državi, sportu i naravno u samoj srpskoj zajednici, bez čije podrške Orlovi ne bi ispisivali istoriju australijskog fudbala još od 1968.

Чланак Orlovi proslavili Svetog Iliju се појављује прво на Vesti online.

Original Article