OPREMA ZA PEDIJATRIJU

Na Odeljenje pedijatrije zaječarske bolnice stigao je iz francuskog grada Tulona kamion humanitarne pomoći koja se sastoji od medicinskih aparata i druge opreme, vredna više hiljada evra. Donator je Francusko-srpska asocijacija AFS, čiji je jedan od osnivača i koordinator za Srbiju Zaječarac Dejan B. Grujić. Ključeve kamiona simbolično su predali Nikola i Dušan Grujić, sinovi osnivača ove asocijacije, malom Mihajlu, jednom od pacijenata pedijatrijskog odeljenja.
Uručenju donacije prisustvovao je i gospodin Hart Paskal, vojni izaslanik u Francuskoj ambasadi u Beogradu, koji je naglasio da Francuska podržava svaku akciju kojom se unapređuju uslovi lečenja dece u srpskim bolnicama i zahvalio svima koji su učestvovali u prikupljanju pomoći.

– Veoma smo zahvalni našem sugrađaninu Dejanu Grujiću, članovima AFS-a i građanima Francuske koji su značajno pomogli opremanje pedeijatrije – rekao je Mirko Nikolić, načelnik ovog odeljenja zaječarske bolnice i nastavio: – Cenimo napor naših prijatelja iz Francuske. Ova donacija, osim materijalne vrednosti, ima i onu ljudsku. Sigurni smo da će njen značaj najviše osetiti naši mali pacijenti, a ceniti njihovi roditelji.

Predsednik Asocijacije Žan-Pjer Moris kaže da su njeni aktivisti dve i po godine radili na sakupljanju ove pomoći, koja se sastoji ne samo od raznih medicinskih aparata, već i kreveta, stočića, televizora, igračaka i druge opreme koja čini kvalitetnijim boravak dece u bolnici.

– Sada nam je puno srce jer je ova pomoć konačno stigla u Zaječar- rekao je Moris.
Dejan Grujić, korordinator AFS za Srbiju, rekao je da će sledeća donacija biti otpremljena domu za hendikepirana lica u manastira Sveta Petka kod Paraćina, a nakon toga na Kosovo.