Одржана прва „Ноћ солидарности“ у Београду

Одржана-прва-“Ноћ-солидарности”-у-Београду

недеља, 26.11.2023,  21:22 -> 21:37

Извор: Танјуг

Одржана прва „Ноћ солидарности“ у Београду

У хотелу Метропол у Београду одржано прво донаторско вече „Ноћ солидарности“, под покровитељством хуманитарне организације „Солидарност за Косово“ чији је оснивач Арно Гујон.

Циљ ове донаторске вечери био је прикупљање новчаних средстава за обнову основне школе „Вук Караџић“ у Лепини код Липљана, како би се створили адекватни услови за 92 ученика који похађају ову школу на Косову.

У овој хуманитарној акцији прикупљено је 53.000 евра.

„Пре тачно 19 година кренуо сам први пут на Косово и Метохију и тамо сам упознао тај храбар и одважан српски народ. Срби су ме научили шта значи борити се за слободу свог народа и од тада заједно са њима деламо кроз хуманитарни рад како бисмо обезбедили боље сутра за све Србе на Косову и Метохији“, изјавио је оснивач и председник хуманитарне организације „Солидарност за Косово“, Арно Гујон.

Неговањем традиције чувамо српски идентитет, сходно томе, ово вече увеличано је извођењем рецитала и традиционалних песама и игара са Косова, у извођењу наших уметника Александре Радовић, Јелене Гавриловић, Милана Васића, Милана Босилчића, као и фрулисте Небојше Брдарића, виолинисте Андрије Абрамовића и националног ансамбла „Коло“.

Ово донаторско вече је подржало много јавних личности попут Душана Савића и Емира Кустурице.

Овај пројекат се од 2012. реализује у сарадњи са рашко-призренском Епархијом која је одабрала малишане по социалним критеријумима.

Detaljnije