Održan prvi Adria Film Fest u Beču

Nakon tri festivalska dana, u okviru kojih je prikazano šest srpskih filmova, 17. novembra je završen prvi Adria Film Fest u Beču. Pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Srbije i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, kao i uz podršku generalnog sponzora MTEL Austria, od 15. do 17. novembra u austrijskoj prestonici su prikazana naznačajnija domaća filmska ostvarenja koja su obeležila proteklu godinu. Ljubitelji sedme umetnosti imali su priliku da premijerno pogledaju četiri i reprizno dva filma. Festival je održan u bioskopima Cineplexx Donau Zentrum i Urania Kino, i imao je preko dve hiljade gledalaca.

Ambasador Republike Srbije u Beču g. Nebojša Rodić, svečano je otvorio festival koji je počeo projekcijom filma "Ekipa" Marka Sopića, u bioskopu Cineplexx Donau Zentrum. Glumci Rade Ćosić i Lazar Đukić, kao i koproducent filma, Dunja Stanković, poklonili su se bečkoj publici po završetku projekcija u tri prepune bioskopske sale. Zbog velikog interesovanja, prvog festivalskog dana, publika je ponovo mogla da pogleda film "Južni vetar" Miloša Avramovića, koji je prethodne godine oborio sve rekorde gledanosti u bioskopima širom Srbije i dijaspore.

Drugog dana festivala, na zahtev publike, u bioskopu Urania takođe je reprizno prikazana ovogodišnja najgledanija komedija iz domaće produkcije – "Taksi Bluz", Miroslava Stamatova. Na istoj lokaciji, u večernjem terminu, premijerno je prikazan novi film Gorana Markovića "Delirijum tremens", uz gostovanje glavnog glumca Tihomira Stanića, koji se obratio publici po završetku projekcije.

Poslednjeg dana Adria Film Festa premijerno je prikazan triler Dragana Marinkovića "Pijavice", a festival je zatvorio ovogodišnji predstavnik Srbije za prestižnu nagradu Oskar – film "Kralj Petar I", Petra Ristovskog. Glavni glumac i producent filma, Lazar Ristovski, došao je posebno za ovu priliku u Beč i poklonio se publici u prepunoj sali bioskopa Uranija.

Nakon ovako uspešnog starta i fenomenalne reakcije publike, planiramo da festival preraste u tradiciju i da svake jeseni bečkoj publici predstavljati najbolja ostvarenja domaće kinematografije! Očekujte još veći izbor filmova sledeće jeseni na Adria Film Festu 2020!

The post Održan prvi Adria Film Fest u Beču appeared first on Adria Film.

Original Article