Одржан хуманитарни концерт у Цириху за манастир Грачаница

Одржан-хуманитарни-концерт-у-Цириху-за-манастир-Грачаница

среда, 04.10.2023,  13:12 -> 13:30

Одржан хуманитарни концерт у Цириху за манастир Грачаница

Српска заједница у Швајцарској на челу са Стојаном Стевановићем, председником Српских привредника Швајцарске и на иницијативу наших сународника пореклом са Косова и Метохије Бобана Јовановића и Далибора и Светислава Савића, а уз свесрдну помоћ хуманитарне организације „Сви за Космет“, организовала је манифестацију „Игром и песмом за Косово и Метохију“ у хали Диетикон у Цириху, у недељу, 1. октобра.

По благослову владике рашко-призренског господина Теодосија, који је лично присуствовао овом хуманитарном догађају, прикупљена су средства која ће бити намењена манастиру Грачаница на КиМ.

Успеху ове акције свакако је допринео анђеоски глас Павлине Радовановић из Ораховца која својим певањем разгаљује срца свег српског и православног света, као и наступ циришких уметница Божице Бобе Недељковић и Снежане Петровић, а КУД „Коло“ из Бадена и „Слога“ из Цириха је сплетом народних игара разгалио срца свих присутних.

Да све савршено функционише побринули су се Јасмина Стоиљковић, глумица Народног позоришта из Приштине, са привременим седиштем у Грачаници, која је недавно на Крфу учествовала у обележавању 105 година пробоја Солунског фронта у Првом светском рату.

Помоћ за манастир Грачаница су, поред господина Стевановића, који је за све госте отворио врата својих хотела, већ сада обезбедили ДХГ холдинг, компанија М тел, кетеринг „Носталгија“ и „Сууни“, а циришки парох др Мирослав Симијоновић је позвао све људе добре воље да својим прилозима помогну ову српску светињу на Косову и Метохији.

Detaljnije