Oaza se širi do matice

U prepunom vinskom podrumu Der Keler u srcu Beča obeležena je peta godina aktivnog rada pozorišne grupe Oaza.

Kratkim dokumentarnim filmom publici je prikazan deo vrednog i marljivog rada ove grupe od osnivanja pa sve do danas, a izvedena su mnoga dela i komedije koje je sama napisala i režirala direktorka pozorišne grupe Nevena Džaja.

Džaja je u svom obraćanju ukazala da je cilj ove pozorišne grupe da okupi što više mladih ljudi, a mogućnost da oprobaju svoj glumački talenat imaju i stariji.

– Sloga, rad i ljubav prema pozorištu su glavni put ka uspešnim predstavama – istakla je Džaja.

Ona je dodala da se često susreću sa problemom prostora oko održavanja proba i predstava, ali to ovu složnu družinu ne zaustavlja, pa pozorište Oaza planira i nastupe u matici, ali i zemljama regiona.

Zahvalni su, kako ističu, restoranima Beograd i Nojbaušenke na pomoći i ustupanju prostora za probe, kao i udruženju Ostra na ustupanju prostora za njihove proslave i druženja.

Pozorišna grupa je posebno ponosna na vernu publiku koja ih podržava i prati kao i na roditelje koji slobodno vreme posvećuju dovođenju dece na probe.

Cilj pozorišne grupe, kako ističu, jeste da rade i na delima naših poznatih pisaca.

Za uspeh ove grupe su posebno zaslužni: Marjan Makedonski, Dragica Vujčić, Branimir Spremo, Tomislav Perić Džimi, Nada Knežević, Slavica Lazić, Malina Marina Janković, Zorica Vitomirov, Vesna Nikolin, Rozika Markl, Slobodanka Knežević, Stefan Vasić, Selvir Zajić, Drakče Nikolić, Vesna Blagojević, Tanja Spasić i svi novi članovi koji su se priključili radu ovog udruženja, kao i udruženje Ostr kao prijatelj i podrška Oaze.

Na kraju je naglašeno da će u sledećoj godini biti još više predstava kao i druženja u prostorijama Der Keler.

Zahvalnice

Na proslavi su uručene i zahvalnice svim aktivnim članovima Oaze, Dragici Pejić, predsednici Ostre. Mirku Pejiću i Igoru Crnkoviću.

Zabava uz pevače

Prisutnima su se obratili i Dragica Vujčić, zamenica predsednice udruženja i organizator Tomislav Perić Džimi, koji je za ovu priliku organizovao i posebne goste, koji su svojim nastupom ulepšali predivno veče. Goste su zabavljali Jasmin Muharemović, Jasmina Muharemović, Bekira Osmanović, Edo i mladi pevač Zvezda granda Robert Tadić.

Bez podrške grada

Pokušaji da dobiju podršku grada Beča su, za sada, ostali bezuspešni, pa su prepušteni sami sebi oko finansiranja pozorišne sale, kostima i svega što im je potrebno.

Чланак Oaza se širi do matice се појављује прво на Vesti online.

Original Article