Novi poslovi na Balkanu

Privredna komora Jugoslavije i njeno predstavništvo u Diseldorfu uputili su ovih dana zvanican poziv našim poslovnim ljudima u dijaspori (i posebno onima u Nemackoj) da u drugoj nedelji oktobra budu u Beogradu.
Tamo ce od 6. do 8. oktobra biti održana regionalna konferencija „Medunarodni biznis forum o trgovinskoj liberalizaciji i olakšicama u regionu jugoistocne Evrope“. Ovaj sastanak zakazan je u Centru „Sava“ i u njegovom radu ce pored predstavnika vlada balkanskih zemalja, njihovih komora i poslovnih udruženja, ucestvovati i brojni poslovni ljudi iz zemlje, regiona i sveta.
Direktor predstavništva privredne komore Jugoslavije u Diseldorfu Milanka Vucic kaže u izjavi za naš list da ce poslovnim ljudima iz Nemacke (i našima i Nemcima) tamo biti pružena prilika da se pobliže upoznaju sa olakšicama i prednostima poslovanja u novim uslovima, kao i sa mogucnostima sklapanja poslova sa firmama u tom delu Evrope.
– Pozivam naše biznismene iz Nemacke i njihove partnere i poslovne prijatelje da dodu u Beograd i ucestvuju u radu ovog znacajnog i za sve njih sigurno korisnog sastanka – kaže gospoda Vucic. Tamo ce iz prve ruke moci da se upoznaju sa novim okolnostima poslovanja u regionu, a odgovore na najvažnija pitanja davace im vodeci politicari i ekonomski strucnjaci.
Ovaj biznis forum zajednicki organizuju Savezna vlada, Privredna komora Jugoslavije, Pakt za stabilnost jugoistocne Evrope, Asocijacija balkanskih komora, kao i Udruženje nemackih privrednih komora (ABC-DIHK) i britanska Agencija za medunarodni razvoj. Detaljnija obaveštenja o samoj konferenciji i uslovima za ucešce nude se na internet stranici Privredne komore Jugoslavije (www.pkj.co.yu).