NOVčANI DAR IZ AMERIKE SAMOHRANOJ MAJCI PETORO DECE, IZBEGLICI SA KOSOVA

Pročitavši priču u našem listu da je Radojka Gajić, samohrana majka petoro dece, dobila svoj novi dom zahvaljujući Humanitarnoj organizaciji „Božur“ iz čikaga i novčanoj pomoći brata Milisava Stefanovića, dobrotvor Petar Marković iz Rasina poželeo je da i sam učestvuje u njihovoj sreći. Ovaj čovek dobrog srca, poslao je Radojki, izbeglici sa Kosova, novčani ček od 300 dolara kako bi na taj način ulepšao njoj i njenoj deci useljenje u novu kuću koja se nalazi na periferiji Kuršumlije, u naselju Pantići.
– Želim Radojki i njenoj deci svu sreću u novom domu – napisao je kratko dobrotvor iz Amerike u poruci koja je stigla zajedno sa donacijom.

Najava posete

U kratkoj poruci dobrotvor Petar Marković najavio je skorašnju posetu beogradskom Dopisništvu „Vesti“. Našim novinarima biće izuzetna čast da ugosti ovog humanistu. Isto tako, pobrinućemo se da organizujemo susret sa nekim od štićenika Humanitarnog mosta kojima je slao pomoć.

Ono što je ganulo našeg plemenitog čitaoca i nagnalo da pomogne Gajićima, jeste težak život sa kojim se Radojka svakodnevno borila ne bi li izvela svoje petoro dece na pravi put. Svoj topli dom koji je s pokojnim mužem sagradila sa mnogo odricanja u selu Lebane kod Prištine, bila je primorana da napusti tokom nove srpske seobe krajem prošlog veka i da se snalazi kako zna i ume. Želeći da sve patnje ostanu iza nje, Petar Marković priskočio je u pomoć, jer ovaj humanista već godinama svoju pomoć prvenstveno šalje samohranim majkama. Ali njegovo dobročinstvo stiglo je i do drugih štićenika Humanitarnog mosta.
Reporteri „Vesti“ prosledili su pristigli ček porodici Gajić koja će, sigurni smo, biti oduševljena ovim gestom zemljaka iz dalekog Milvokija.