Niko kao navijači

Zemlja domaćin se potrudila da svojim gostoprimstvom ulepša događaj za preko milion ljudi koji će posetiti Katar za vreme svetskog prvenstva.

“Lepo je što su svi na jednom mestu, nije kao u Rusiji gde je bilo raštrkano u dosta gradova i nije baš ista atmosfera kao ovde, ovde je fenomenalno, baš mi se dopada”, kaže jedan od navijača.

Našoj fudbalskoj reprezentaciji, na čelu sa njenim selektorom, Draganom Stojkovićem Piksijem, pripala je najteža grupa, koji su prvu utakmicu igrali protiv Brazila, zatim uvek nepredvidivog Kameruna i nama vrlo poznate Švajcarske, koja je nadvisila Italiju u kvalifikacijama.

Veliku podršku našim Orlovima dali su srpski navijači, koji su došli iz celog sveta da bodre, i punim srcem navijaju za naš tim.

Srpski navijači u Kataru uživali su u srpskim pesmama, sa tribina je grmelo Bože pravde i Srbija, Srbija.

U blistavoj Dohi, pred odlučujući meč Srbija – Švajcarska, sve je bilo crveno, plavo i belo. Ulicama Dohe, kao i ulicama oko stadiona, viorile su se naše zastave i čule navijačke pesme.

Podrška srpskih navijača, koja se ne pamti da je bila u ovolikoj meri na Mundijalu, bila je vetar u leđa našim reprezentativcima u ključnim i teškim trenucima.

Ali, naša reprezentacija, nažalost, nije prošla u drugi krug takmičenja. I pored velike borbe naših Orlova i podrške fantastičnih srpskih navijača, vraćamo se kući ranije nego što je očekivano.

Detaljnije