Narodno veselje za Veliku Gospojinu

U manastiru Presvete Bogorodice u Himelstiru proslavljena je u subotu hramovna slava praznik Uspenja Presvete Bogorodice (Velika Gospojina).
U prisustvu velikog broja Srba iz cele Nemacke, svetu arhijerejsku liturgiju služio je vladika srednjoevropski Konstantin uz sasluženje sveštenstva Srednjoevropske eparhije i pratnju crkvenog hora „Sv. Vasilije Ostroški“ iz Frankfurta.
Na pocetku bogosluženja u cin cteca rukoproizvoden je svršeni bogoslov beogradske Bogoslovije i student Bogoslovskog fakulteta u Minhenu Mladen Janjic, sin prote Nede Janjica iz Lidenšajda.
Na ovogodišnjoj proslavi Velike Gospojine u Himelstiru obeležena je i desetogodišnjica ustolicenja episkopa Konstantina u tron Eparhije srednjoevropske.
Domacini ovogodišnje manastirske slave u Himelstiru bila je Crkvena opština iz Bremena, a cast da budu domacini slave sledece godine, u ime Crkvene opštine iz Minhena, prihvatio je mladi sveštenik minhenske parohije Vidoslav Vujasin.
Juce je na svetim liturgijama u svim pravoslavnim hramovima Eparhije srednjoevropske služen parastos blaženopocivšem patrijarhu srpskom Germanu, koji se upokojio uoci Velike Gospojine 1991. godine.
Po završetku molitvenog dela organizovan je u krugu manastira zajednicki rucak i narodno veselje.