Na septembarskim izborima u Americi

Duško Jovicic, 27-godišnji mladic iz Feniksa, jedan je od kandidata za clana americkog Kongresa na sledecim izborima, koji ce se održati 10. septembra.
Na „NJegoševim danima“ u Klivlendu, manifestaciji održanoj protekle nedelje, prisutnima se obratio njegov otac Duško Jovicic i, pored ostalog, predstavio kampanju svog sina, Duška Jovicica – juniora, za koga je rekao da ima šansu da na sledecim izborima postane kongresmen iz države Arizona.
Jovicic senior je tada prisutnima podelio i predizborne plakate svoga sina.
Duško Jovicic – junior pripada prvoj generaciji Jovicica rodenih u Americi. Diplomirao je na državnom univerzitetu u Arizoni, otsek za finansije. Sada je uspešan biznismen. NJegova majka Stana i stariji brat Savo takode su ukljuceni u kampanju, što je uobicajeno u Americi. Nadaju se da ce Duško uspeti da pobedi svoje rivale.
Duško Jovicic – junior provo je 1999. godine izvesno vreme na Kosovu i u Bosni. Kada se vratio, odmah je rekao da „Kongres treba da popravi obuku armije, da poveca plate vojnicima i da razvije tehnologiju za 21. vek“.
NJegov osnovni predizborni slogan, kako stoji na plakatu pravljenom za kampanju, je „jacanje nacionalne sigurnosti, smanjenje poreza, reforma socijalne i zdravstvene sigurnosti“.
Porodica Duška Jovicica je, kako saznajemo, veoma aktivna u srpskoj koloniju u Feniksu. Tata Duško je, pored ostalog, urednik srpskog radio programa „Ujedinjeni Srbi Arizona“.