Muku muce sa nosnjama

Uporedo sa pocetkom rada Srpskog kulturnog udruženja „Polet“ iz Švica, startovala je sa probama i istoimena folklorna sekcija. I danas svi u klubi isticu da su za te prve i nevešte korake mališana u narodnim nošnjama, najviše zaslužni prvi predsednik Zoran Milenkovic, tadašnji predsednik folklorne sekcije Dejan Živkovic i koregraf Jasmina DŽonic, koja od prvog dana svoj posao obavlja besplatno.
– Deca su imala vec i prve nastupe i njihovi roditelji bili su oduševljeni znanjem i veštinom kojom su savladali „Vlaška kola“ – istice sa ponosom Dragica Bekcic, predsednik folklorne sekcije „Polet“ iz Švajcarskog Švica.
Prema njenim recima, trenutno redovno vežba cetrdesetoro dece, od 5 do 20 godina podeljeni u dve grupe: pionire i omladince.
Mladi „poletarci“ jedino muce muku sa nošnjama – sekcija još nema novaca da ih sve „obuce“ u skupe narodne nošnje pa je trenutno u klubu akcija da se prikupi novac za te svrhe kao i za simbolicni honorar koreografu za dosadašnji trud.
Folklorna sekcija je dogovorila sa Klubom, da se nekoliko puta godišnje organizuje decji „parti“, a sledece takvo druženje zakazano je za 22. juni. Doci ce i mališani iz dopunske škole na srpskom jeziku „Sveti Sava“ iz Ibaha, od kojih su mnogi i clanovi ove folklorne sekcije.