Mladi, niska biserna

Kulturno-umetničko društvo „Branko Radičević“ iz Beča je tradicionalnom svečanošću, uz prisustvo članova i njihovih roditelja, obeležilo kraj uspešne godine.

Prostorije kluba su bile tesne da prime članove i roditelje sva četiri folklorna ansambla – pačići, dečji, srednji i izvođački.

Radmila Maksimović, predsednica „Radičevića“, analizirajući ovu sezonu, rekla je da je ponosna na članove, a posebno njihove roditelje koji su dali veliki doprinos da se društvo omasovi, naročito dečje grupe.

– Za klub je izuzetno značajno što je konačno zaživela grupa pačića, a to što je srednji ansambl ove godine uspeo da uvežba četiri koreografije dokazuje da „Radičević“ ima dobru budućnost i da će oni vrlo brzo biti izvođački ansambl – istakla je Maksimovićeva.

Ona je naglasila da je ponosna što su sve grupe imale više od 20 nastupa u toku ove godine, a gostovali su i u Turskoj i Nemačkoj.

Uprava kluba je pripremila i paketiće za decu, a postala je tradicija da neko od roditelja preuzme ulogu Deda Mraza i deli poklone. Ovaj put Deda Mraz bio je Marko Ristić.

Radmila Maksimović je izložila plan nastupa i putovanja za prvo polugodište iduće godine, koje počinje 15. januara. KUD „Branko Radičević“ je dobio mnogo poziva iz Austrije i gostovaće u Sankt Peltenu, Lincu, Štajeru. Iduća godina biće interesantna za izvođački ansambl s obzirom na to da će u maju prvi put, gostovati, po u Holandiji, a srednji ansambl učestvovaće na festivalu u Sloveniji.

Godišnji koncert 14. marta

Već počinju pripreme za godišnji koncert Veče sa prijateljima, koji će se održati 14. marta, a kad u goste „Radičeviću“ dolaze prijatelji iz Nemačke i Švajcarske, ansambl Srbija iz Dortmunda i KUD „Vuk Stefanović Karadžić“ iz Roršaha, kao i društva iz Austrije, odnosno Štajera, Beča i Sankt Peltena.

Чланак Mladi, niska biserna се појављује прво на Vesti online.

Original Article