Miroslav Aleksić: Novi izbori u Beogradu bliži nego ikada

miroslav-aleksic:-novi-izbori-u-beogradu-blizi-nego-ikada

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio je danas da su posle stava Evropskog parlamenta o izborima u Srbiji novi izbori u Beogradu bliže nego ikada.

Aleksić je na sednici opštinskog odbora Narodnog pokreta Srbije u Zemunu pozvao stranku i koaliciju da se spremaju za lokalne izbore i da se bore za valjane izborne uslove.

On je najavio da se 19. februara očekuje konstitutivna sednica Skupštine Beograda i istakao da će opozicija imati spreman odgovor ako se bude krenulo u nasilno formiranje vlasti.

Naša obaveza je da onda odgovorimo na to, kazao je Aleksić.

Aleksić je pozvao članove svoje stranke da se spremaju za izbore i da se ne oslanjanu na medije i društvene mreže.

Mediji služe Vučiću da pripreme sve za „vojsku koja treba da uđe na teren“, ilustrovao je on, i objasnio kolegama da, pošto nemaju medije, moraju da idu od građanina do građanina.

Uzurpatorska vlast posle ovih izbora nije srećna, jer znaju da su krali, da su uhvaćeni i da im krađa neće proći, dodao je.

Aleksić je rekao da prvi put Evropa staje na stranu građana, vladavine prava i demokatije, a ne režima Aleksandra Vučića.

On se osvrnuo i na izjave predstavnika vlasti da su političari iz opozicije u Evropskom parlamentu izdali interese zemlje.

„Ne, gospodo iz vlasti. Vi ste pljačkom, razarenjem, gaženjem Ustava, slobode govora i medija i krađom izborne volje doveli do toga da se međunarodna zajednica bavi izborima u Srbiji“, kazao je Aleksić.

Opštinski odbor Narodnog pokreta Srbije u Zemunu izabrao je danas za svog predsednika Aleksandra Milijanovića, a na Skupštini je najavljena kampanja za gradske i opštinske izbore.

Odbornik NPS u Skupštini Beograda Miloš Pavlović izjavio je da je opozicija pobedila u glavnom gradu, jer su građani glasali za promene i protiv vladajućeg režima, prenosi N1.

Na nama je da pred institucijama materijalizujemo tu brutalnu krađu i da dođemo do novih izbora, dodao je on.

Pavlović smatra da je put kojim treba ići ukrupnjavanje opozicije, bez obzira na ideološke razlike.

Pored Aleksića, svečanom delu sednice prisustvovali su stranački funkcioneri Slavica Radovanović, Marina Lipovac Tanasković i Borislav Novaković, kao i Vladimir Obradović i Mila Popović iz Stranke slobode i pravde.

Originalni tekst