Mirisi i ukusi zavičaja

mirisi-i-ukusi-zavicaja

Vesti

Toni i Marija (levo) na jednom od štandova

Članovi Udruženja Vidovdan iz Trenta u Italiji nedavno su se zaputili u obližnju Austriju kako bi prisustvovali manifestaciji Moja Srbija – Tačka povratka, na kojoj su se predstavili brojni privrednici iz Srbije.

U prostorijama KSUD Bratstvo iz Inzbruka, tri dana je Srbija iznela sve svoje blagodeti i čari. Bila je izložba i promocija proizvoda i usluga preduzetnika i malih preduzeća iz Srbije sa posebnim naglaskom na preduzetnike koji su se u otadžbinu vratili iz dijaspore.

Goste, izlagače i posetioce pozdravio je Gostimir Marić, domaćin, predsednik KSUD Bratstvo, a Aleksandar Mihailović, projekt menadžer je govorio o mogućnostima povratka.

Toni Agostini, član Vidovdana, koji je rođen i odrastao u Inđiji oduševljen je onim što je video.

– Celu manifestaciju smo pratili punog srca i sa velikim oduševljenjem. Mirisi i ukusi našeg zavičaja u tuđoj zemlji su nas vratili tamo gde nam je ostao deo duše. Gostoprimstvo i ljubaznost naših proizvođača nas je još jednom podsetilo da smo svi deo tog veličanstvenog srpskog naroda. Kroz kvalitet proizvoda smo shvatili koliko strasti, truda i posla stoji iza svega toga, nadamo se da smo našim prisustvom na neki način pomogli i podržali ceo projekat u nadi da je ovo samo početak koji tek treba da donese mnogobrojne uspehe za naše privrednike, koji žele da podele svoje “blago” i sa nama iz dijaspore – rekao je Toni.

Iako su njegovi roditelji Italijani, Toni, koji je rođen i odrastao u Sremu, Srbiju smatra svojim zavičajem. U Inđiji se i oženio Marijom, koja je poreklom sa Korduna. Oni su zajedno uživali u ponudi, pre svega prirodnih domaćih proizvoda na brojnim štandovima. Izlagači iz Srbije predstavili su i vina, rakije, ručne radove, drvenariju.

Detaljnije