Milica Radović, devojka sa beogradskog asfalta volontira u Keniji.

Putovanja su sastavni deo njenog života, putuje i pomaže ljudima. Od oktobra prošle godine bila je u Šri Lanki, Maleziji, Tajlandu, Hong Kongu, Japanu, Izraelu, Maroku i sada je u Keniji.

U improvizovanoj školi za siromašnu decu, podučava 12 đaka. Škola je u malom selu na tromeđi Tanzanije, Ugande i Kenije, zemljanog je poda i „omeđena“ metalnim zidovima. Ima svega pet klupa, ali je uredna, čista i ukrašena slikama koje je ova vredna devojka, sada učiteljica, napravila tako što je vezla na džakovima. Nekada je ovde učilo 60 đaka, ali ih je nemaština svela na 12.

– Putujući svetom nailazila sam i na siromaštvo i na bogatstvo, ali me je prizor ove dece u školi na poljani duboko dirnuo i pokrenuo, motivisao na akciju kako bismo im svi zajedno pomogli. Ova deca ponekad danima nemaju ništa za jelo, ali iz škole ne izostaju – dolaze svakodnevno u istoj, ali urednoj i čistoj odeći, a I kod svojih kuća vredno rade u borbi da se prehrane, ističe Milica.

Ona radi besplatno, prelazi svakog dana 10 kilometara da bi došla do škole, ali ne žali se – trud se isplati, jer su deca pristojna, vaspitana, pametna i vredno uče jer u ovoj školi vide put u bolju budućnost.

Zato je Milica preko društvenih mreža pokrenula akciju prikupljanja pomoći ovim mališanima. Svi će biti srećni ako bude skupljeno dovoljno novca da se škola ogradi kako im na čas ne bi upadale koze, poploča pod, uvede voda, ali i da dobiju udžbenike.