Maske obavezne u celom Sidneju

Od utorka popodne maske su obavezne u svim zatvorenim prostorima i gradskom prevozu na širem području Sidneja, Plavih planina, Vulongonga i Šelharbora. Vlada Novog Južnog Velsa donela je ovu privremenu meru nakon što se broj zaraženih virusom korona u Sidneju povećao na 21.

Prema propisima koji će biti na snazi najmanje do četvrtka 1. jula, stanovnici gradova i oblasti obuhvaćenih novim merama moraće da nose maske i dok čekaju javni prevoz (autobus, voz, feri), kao i kada uđu u vozilo.

U tržnim centrima i maloprodajnim objektima zaštita na licu će takođe biti obavezna, a ovom merom obuhvaćene su i crkve i kulturno-zabavne ustanove kao što su pozorišta, bioskopi i slično. Maske jedino nisu obavezne za goste u restoranima i drugim ugostiteljskim objektima, dok će osoblje morati da ih nosi.

Veoma je važno znati da za sve verske objekte pored obaveznih maski važi i da moraju imati “COVID-19 Safety Plan”, kojeg se moraju pridržavati u svakom trenutku.
Što se tiče drugih ograničenja, ništa se značajno nije promenilo. I dalje je dozvoljeno do stotinu gostiju u privatnim kućama, odnosno do 200 na javnim mestima kao što su parkovi, plaže, mesta za piknik.

Takođe, Vlada Novog Zelanda je donela odluku da na 72 sata stopira putnički saobraćaj sa Novim Južnim Velsom zbog rizika po javno zdravlje. Suspenzija letova trajaće do petka u ponoć.

Чланак Maske obavezne u celom Sidneju се појављује прво на Vesti online.

Original Article