Magazin Srbije na vezi: Pesnici o Hilandaru

U Dušanovom gradu pri Prizrenskoj Bistrici, pravoslavci koji opstaju, običaje svetkuju u hramu Svetog Đorđa iz 19. stoleća. Pojanje učenika obnovljene Bogoslovije Svetih Kirila i Metodija, najstarije duhovne škole na Balkanu, čuje se i u drugim svetinjima u Prizrenu, što ćete videti u prilogu Biljane Savić.

Milinko Ivanović, frulaš, nastupiće sa Muzičkim sastavom Stupovi, a govoriće i o svojoj školi frule. Za naše gledaoce priprema i poseban nastup kao virtuoz na fruli.

Sa festivala 16. srpskog filma u Torontu javlja se Branka Dikanović Trbojević koja će najaviti prikazivanje 8 najnovijih ostvarenja srpske kinematografije i u drugim gradovima u Kanadi, među kojima je i srpski kandidat za Oskara, Dnevnik mašinovođe, kao i Na mliječnom putu Emira Kusturice. Novi album snimljen u Njujorku na engleskom jeziku, čiji je producent čuveni Godfri Dajmond, predstaviće u našem studiju i muzička gošća Lena Kovačević.

25 godina života u Firenci slikar Mladen Karan otkriva Tamari Drezgić, u svom ateljeu u Potkozarju, najzapadnijem delu gde živi srpski narod.

Verica Katanić vodi nas na izložbu Tesla i Pupin na istom putu u Istorijskom muzeju Srbije.

Kako je izgledala Međunarodna slikarska kolonija u Baošićima, u slici i reči, otkriće nam slikarka Mila Vico Jovanović, a njene slike biće delom izložene u našem studiju.

Grupa Legende s novom pesmom Stani zoro predstaviće se na kraju emisije.

Urednik i voditelj Suzana Gvozdenović Puzović

Dežurni urednik Milica Milanović

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Dragica Gačić