Kupiću vodenicu i vratiti je crkvi

Verni čitalac „Vesti“ iz Beča Zoran Đondović, podstaknut tekstom „Pljačka SPC već počela“, odlučio je da pokuša da otkupi vodenicu u posedu manastira SPC Svete Trojice u Pljevljima, ako sud ne spreči njenu prodaju za koju je glasala većina u opštinskom parlamentu sastavljena od vladajuće DPS, SDP i Bošnjačke stranke.

Tu odluku je proguralo 17 odbornika dajući dozvolu za prodaju motela Vodice, uključujući i vodenicu staru pet vekova, koja je u vlasništvu SPC.

Crkveni odbor u Pljevljima najavio je da će crkva zaštititi svoju imovinu, jer vlasnička dokumenta koja se nalaze u arhivi manastira svedoče jasan kontinuitet crkvene imovine tokom proteklih vekova do današnjih dana.

Bečki biznismen rodom iz Pljevalja Zoran Đondović je istakao da želi da pokrene akciju za otkup vodenice, i da je kupi koliko god da košta, te da je vrati SPC.

– Vidim iz članka u „Vestima“ da je situacija u povoju i da predstoji još utvrđivanje imovinsko-pravnih odnosa. Hoću da kao pojedinac pomognem u rešavanju ovog pitanja, otkupim je i vratim u vlasništvo SPC – rekao je Đondović.

On je poručio da želi iskreno da pomogne da se ta vodenica očuva i zadrži u okvirima SPC.

– Ne želim da dam ikome pravo da više dira u ono što je tapija SPC. Hoću da učestvujem kao takmac u licitaciji za ovu nekretninu. Meni lično ta vodenica ne treba, ali želim da je sačuvamo pod okriljem SPC. Ukoliko ne budem mogao sam finansijski da iznesem pokrenuću akciju i pozvati ljude da mi pomognu, a siguran sam da ćemo uspeti, jer mene svi znaju kao časnu osobu sa istinskim namerama – poručuje Đondović.

Sa dedom nosio žito

Zoran Đondović ne krije i da je emotivno vezan za tu vodenicu.

– Nekada davno sam sa dedom nosio žito tamo – kaže on.

Naš sagovornik ističe da nije želeo publicitet, ali da mora da ukaže na pitanje vodenice u Pljevljima, gde mu žive roditelje, koje će posetiti tokom leta.

Чланак Kupiću vodenicu i vratiti je crkvi се појављује прво на Vesti online.

Original Article