Korona u bolnici u Liverpulu

Dvoje radnika bolnice u Liverpulu, gde se leči veliki broj naših ljudi iz ovog dela Sidneja, pozitivni su na koronavirus, saopštio je u utorak Zdravstveni distrikt jugozapadnog Sidneja.

Zdravstvene vlasti su momentalno reagovale i otkriveni su svi kontakti dvoje zaraženih tokom prethodnih dana, a oni su momentalno poslati u kućnu izolaciju na dve nedelje.
Prema rečima zvaničnika medicinske službe, rizik po pacijente u liverpulskoj bolnici se smatra za nizak iako je jedan od inficiranih radio direktno s pacijentima.

– Jedan zaraženi zdravstveni radnik je nosio masku i ostalu propisanu ličnu zaštitu dok je bio na poslu, dok drugi koji je pozitivan na COVID-19 nije nosio zaštitu, ali nije ni radio s pacijentima poteklih dana – navedeno je u saopštenju.

Za jednog zaraženog radnika bolnice je utvrđeno poreklo infekcije iz postojećeg lanca prenošenja na teritoriji Sidneja, dok se još istražuje kako se zarazila druga osoba. Na zapadu i jugozapadu glavnog grada Novog Južnog Velsa već danima postoji prenošenje zaraze unutar zajednice, pre svega u Paramati, Bonirigu i Čeribruku.

U utorak je u NSW registrovano ukupno 22 slučaja zaraze, od kojih je čak 14 povezano sa ženskom školom Tangara. To je najveći dnevni rast broja inficiranih u ovoj državi u poslednja četiri meseca.

Чланак Korona u bolnici u Liverpulu се појављује прво на Vesti online.

Original Article