Konkurs Glasa Pešte za priču na temu očuvanja prirode

konkurs-glasa-peste-za-pricu-na-temu-ocuvanja-prirode
Konkurs Glasa Pešte za priču na temu očuvanja prirode

U nameri da doprinese popularizaciji naše književne reči, redakcija Dnevnih internet novina GLAS PEŠTE, raspisuje konkurs za najbolju neobjavljenu priču na srpskom jeziku. Tema ovogodišnjeg konkursa je ekologija, pa se od učesnika očekuje da se u proznoj literarnoj formi osvrnu na njima bliske aspekte ugroženosti, očuvanja i zaštite životne sredine.

Pravo učešća na konkursu imaju autori koji stvaraju na srpskom jeziku, bez obzira na državljanstvo i mesto stanovanja. Jedan autor može poslati najviše jednu priču, dužine do 3000 slovnih znakova (kompjuterskih karaktera), uključujući i prored (spejs).

Priče pisane ćiriličnim fontom, u WORD formatu i potpisane šifrom, očekujemo do 30. septembra 2024. godine. Svaki autor ima pravo da na konkurs pošalje jednu priču. Radove treba slati na imejl adresu: glaspeste@gmail.com . Podatke o sebi (kraća biografija, poštanska i elektronska adresa, broj telefona) autori dostavljaju u posebnom dokumentu koji ostaje u sekretarijatu redakcije, dok ćemo pristigle priče sa šifrovanim potpisima autora dostaviti članovima tročlanog žirija, na ocenjivanje.

Žiri će odluku doneti do 15. oktobra 2024. godine i objaviti je na portalu GLAS PEŠTE (www.glaspeste.com ) i podsajtu RTS-a, namenjenom dijaspori.

Autoru priče koja, prema oceni stručnog žirija, bude proglašena najboljom, pripašće umetnički oblikovana plaketa GLASA PEŠTE za najbolju kratku priču na srpskom jeziku u 2024. godini. Pobednička priča biće objavljena na našem portalu, kao i u drugim elektronskim i štampanim medijima, sa kojima naša redakcija profesionalno sarađuje.

Izvor: Glas Pešte

Detaljnije