Koncert simfonijskog orkestra Fakulteta muzičke umetnosti – Beograd u Saćileu

09. decembar 2019. godine

U ponedeljak, 9.decembra, u teatru „ Zancanaro“ u mestu Saćile (Pordenone) održan je završni koncert 23. Međunarodnog muzičkog susreta FVĐ sa Simfonijskim orkestrom Muzičkog fakulteta u Beogradu pod dirigentskom palicom Bojana Suđića, kojeg kritičari definišu kao "istaknuto ime među rediteljima današnje srpske muzike ".

Koncert je organizovan u saradnji sa Fakultetom muzičke umetnosti iz Beograda i Ministarstvom kulture i informisanja Republike Srbije.

Te večeri mogle su se čuti „Izdvojeno iz baleta- Ohridska legenda " S.Hristića, „Simfonija br. 5 op.47“ , D. Šostakoviča i „Koncert u D-duru za violinu i orkestar, op. 35“, P.I.Čajkovskog sa solistom, dvadesetdevetogodišnjim Draganom Sredojevićem, koji nastupa već od svoje sedme godine i od tada, sa preko petstotina koncerata u najpoznatijim salama širom sveta, važi za jednog od najboljih violinista svoje generacije, zahvaljujući svom neuporedivom talentu, tehničkoj besprekornosti i virtuoznosti.

Pored koncerta, predstavljena je violina Guadagnini iz 18. veka, koja je sada u vlasništvu Fakulteta muzičke umetnosti Univerziteta u Beogradu.

Original Article