Kasko2Go revolucija osiguranja: Nova aplikacija za osiguranje automobila snižava premije do 50%

Nova aplikacija za osiguranje automobila, nastala kao Startup firma, trenutno potresa industriju osiguranja. Radi se o aplikaciji koja cene osiguravajućih premija spušta i do 50%!

Zavisno od uzrasta ili nacionalnosti, stanovnici jugoistične Evrope u Švajcarskoj za osiguranje automobila trenutno plaćaju i do 95% više od ostalih. Zato je kasko2go zajedno sa partnerom Dextra Osiguranje AG lansirao savremeno i pravedno rešenje, koje omogućava svim vozačima uštedu do 50% na konvencionalnim premijama. I to na osnovu ličnog stila vožnje i pređenih kilometara. Aplikacija pomoću veštačke inteligencije i mobilne telematičke tehnologije uvodi individualnu procenu rizika i na taj način nagrađuje odgovorne i sigurne vozače. Startap je pokrenut s ciljem da uvede revoluciju u industriji osiguranja. S inovativnim tehničkim rešenjima, kasko2go ima za cilj da podstiče kulturu bezbedne vožnje, osigura više pravednosti i istovremeno smanji prevelike premije.

Postavlja se pitanje zašto se prilikom oblikovanja premije za osiguranje automobila još uvek u obzir ne uzima ponašanje vozača prilikom vožnje. Upravo tim pitanjem bavili su se osnivači kasko2go aplikacije, koji su godinama zajedničkim radom s istraživačima i inženjerima razvijali rešenje koje daje odgovor na to pitanje.

Nakon višegodišnjih priprema kasko2go želi da osvoji evropsko tržište, pa je iz tog razloga sklopio dugoročno partnerstvo s firmom Dextra Osiguranje AG.

Od sada aplikacija stoji na raspolaganju na svim pokretnim platformama, spremna za besplatno preuzimanje kako za Android operativni sistem tako i za iOS sistem. Korišćenje je jednostavno: Preuzmite aplikaciju, unesite podatke, odaberite tarifu, upalite automobil, vozite i štedite. Plaćanje se odvija na mesečnom nivou, a za sigurnu vožnju sledi povraćaj novca.

Više pravde: Stanovnici jugoistočne Evrope plaćaju danas i do 95% više

Danas u Švajcarskoj određene grupe ljudi na osnovu nacionalnosti ili godina plaćaju znatno više za osiguranje automobila – ne uzimajući u obzir individualni načina vožnje. Prema studiji Comparis.ch, na primer stanovnici jugoistočne Evrope, zavisno od pružaoca usluga, plaćaju za isto osiguranje i do 95% veće premije u odnosu na Švajcarce.

„Sigurni i pažljivi vozači treba da budu nagrađeni nižim premijama, bez obzira na nacionalnost i godine života. Pitanje je kako prepoznati takve vozače? Zahvaljujući tehnologiji i telematskim podacima danas je moguće način vožnje pojedinca pratiti kontinuirano i prema tome proceniti“, objašnjava kasko2go CEO Genadi Man. „Nakon višegodišnjeg perioda pripreme, raduje me da mogu našu pravednu ponudu pružiti svim potrošačima u Švajcarskoj.“

Više bezbednosti na putevima

Više od 56.000 nesreća, više od 20.000 povređenih i 230 mrtvih. To je tužan bilans švajcarskih podataka o nezgodama Nacionalnog biroa za puteve ASTRA. Prema ASTRA-i, uzrok nesreće je u većini slučajeva neprimereno ponašanje vozača, kao što su prekoračenje brzine ili nepažnja prilikom vožnje.
kasko2go aplikacija obračunava premiju osiguranja automobila prema načinu ponašnja prilikom vožnje i tako podstiče na bezbednu vožnju. Ako vozite pažljivo, poštujete pravila i štedite energiju, dobijate nagradu u obliku niske i pravedne premije. Ukratko – štedite novac, poboljšavate bezbednost na putevima i čuvate okolinu. Win–Win situacija za sve učesnike!

O kasko2go AG

kasko2go je inovativni pružalac rešenja za osiguranike koji želi podsticati bezbednu vožnju. Zahvaljujući vlastito razvijenoj tehnologiji AI – und Telematic-Big-Data-Beurteilungen u kombinaciji s Pay-As-You-Drive i Pay-How-You-Drive modelima plaćanja, snižava se ukupna kasko2go premija osiguranja i do 50 posto.
U Švajcarskoj, od aprila 2019, kasko2go zajedno s partnerom, osiguravajućom firmom Dextra, nudi ovu revolucionarnu aplikaciju za osiguranje automobila prema kojoj se premija izračunava prema ponašanju tokom vožnje. Širom sveta kasko2go ima više od 150.000 korisnika koji već štede uz ovaj inovativni sistem. Sedište firme je u švajcarskom gradu Cug (Zug), a osnovana je 2017. i ima više od 60 zaposlenih, među kojima su većinom inženjeri, naučnici i stručnjaci za osiguranja.

O firmi Dextra Osiguranje AG

Dextra Osiguranje AG, sa sedištem u Cirihu (Zürich), je mlada i inovativna švajcarska osiguravajuća firma. Osnovana je 2016. godine kao pobednik Kassensturzovog testa, a od 1.1.2018. prodaje premije za osiguranje automobila u Švajcarskoj. Brojna ispitivanja i analize proizvoda (npr. “Saldo Comparis”, SIQT) demonstriraju sveobuhvatnu i izvrsnu korisničku uslugu firme Dextra Osiguranje AG. Više informacije o Dextra Osiguranje ili Dextra Rechtsschutz AG potražite na: www.dextra.ch

Чланак Kasko2Go revolucija osiguranja: Nova aplikacija za osiguranje automobila snižava premije do 50% се појављује прво на Vesti online.

Original Article