Kajli Minog blistala na crvenom tepihu i osvojila Gremi nakon 20 godina

kajli-minog-blistala-na-crvenom-tepihu-i-osvojila-gremi-nakon-20-godina

Australijska zvezda je to opisala kao „početak sledeće ere“ i zahvalila se LGBTK+ zajednici jer je uzela nagradu za najbolji pop dens video.

Kajli Minog je osvojila prvi Gremi za najbolji pop dens video za svoj globalni hit Padam Padam, sa njenog albuma Tension iz 2023.

Pesma nazvana po zvuku otkucaja srca, Padam Padam je 55-godišnjoj pop zvezdi donela drugu nagradu Gremi u istoriji – i prvu u poslednje dve decenije. Prethodno je osvojila nagradu za najbolji plesni snimak 2004. za pesmu „Come Into My World“.

Nagrada za najbolji pop dens video našla se među 85 nagrada koje su dodeljene u okviru ceremonije.

Kajlin Gremi je poslednja nagrada u dugom nizu pobeda za Padam Padam – pesma koja se smatra iznenađenjem za pevačicu.

Kada je objavljen 2023. godine, postao je Minogin singl sa najvišim rangom u deceniji na britanskim listama. U SAD, Padam Padam je postala njena prva među 10 najboljih pesama na Bilbord dance/elektronskim listama, prenosi N1.

U Australiji je postao njen prvi top 40 hit na Arijinoj listi od Timebomb iz 2012.

Gremi kao kruna njene najvažnije pobede

Koliko su prethodne godine bile teške za Kajli svedoči i njena borba sa rakom dojke.

Porodični lekar je pronašao kvržicu za koju se potvrdilo da je zloćudni tumor. Nakon objave ove vesti čak 40 odsto više žena se prijavilo za mamografiju u prve dve nedelje od objave dijagnoze.

Tako je nastao izraz „Kajli efekat“, a u stručnom časopisu „Medical Journal of Australia“ objavljeno je i istraživanje „Uticaj vesti o bolestima slavnih na skrining za rak dojke: Dijagnoza raka dojke Kajli Minog“.

Kajli je 20. maja operisana u Australiji, a u Parizu se podvrgnula šestomesečnoj hemioterapiji. Krajem septembra pevačica je otišla na kratki odmor s francuskim glumcem Oliverom Martinezom, s kojim je bila vezi i planirala venčanje nakon oporavka.

U januaru 2006. godine objavljeno je da je lečenje bilo uspešno, ali da se terapija i dalje nastavlja. U septembru 2006. Kajli objavljuje dečju knjigu s naslovom „The Showgirl Princess“.

Post Views: 26

Originalni tekst