Jubilej radija ‘Mladost’

Pre ravno osam godina, odnosno 1. aprila 1997. godine, emitovana je prva srpska radio-emisija sa švajcarskog radija kanala „K“. Ove godine proslavljaju svoj osmogodišnji jubilej članovi redakcije u sastavu Anđelka Krasojević, glavni urednik, Aleksandra Kilibarda, muzički urednik i Bratislav Živulović , tehnički urednik. Grupa entuzijasta, u želji da se i srpska reč čuje, bori se već godinama radeći u interesu srpske populacije koja živi i radi u rasejanju, čuvajući srpsku reč i bogatu kulturnu baštinu. Redovno, svakog četvrtka , u terminu od 20 do 21 sat, na frekvenciji 94,9 megaherca donose nove informacije iz oblasti javnog i društvenog života.

Priznanje

Glavni urednik radija „Mladost“ Anđelka Krasojević s ponosom napominje da je njihov uređivački tim 1998. godine proglašen najboljim u konkurenciji 22 strane redakcije kanala „K“, te se zahvaljuje svima na doprinosu da njihove emisije na srpskom jeziku budu interesantne, životne i sadržajnije.

Promovišući srpsku kulturu i tradiciju, ali i potrebu da se uključe u multimedijalne i multikulturalne tokove, prihvatili su se ovog značajnog i odgovornog posla da sa mnogo patriotizma i ljubavi prema svom rodu, bez ikakvih materijalnih nadoknada realizuju više od 550 sati „živog“ programa.
Radio „Mladost“ se posebno ponosi velikim brojem gostiju, koji su učestvovali u njihovim emisijama, počev od predstavnika klubova, KUD-ova, pesnika, glumaca, pevača, sportista i mnogih drugih. Poseban prostor izdvajaju za decu, roditelje i profesore Dopunske škole na srpskom jeziku, sa željom da se ovaj važan segment obrazovanja populariše i okupi što veći broj naše dece, nauči ih maternjem jeziku i razvije ljubav prema otadžbini. Godinama je srpskom radiju „Mladost“ iz Araua zaštitni znak najavna i odjavna špica muzička numera „Svilen konac“. Ovih dana spremaju svoju jubilarnu emisiju u želji da tom prilikom okupe što veći broj predstavnika raznih asocijacija. U toku su i pripreme za muzički deo programa koji će se uživo odvijati.