Jubilej od četvrt veka

jubilej-od-cetvrt-veka

Z. Mirković

Čuvari tradicije: Pustorečani posetili austrijsku prestonicu

U Beču je porodica Nikolić ugostila članove kluba Pustorečani iz Niša, koji ove godine proslavlja 25 godina postojanja i rada.

Cilj kluba je međusobno upoznavanje, zbližavanje i ispomaganje Pustorečana, ma gde živeli.

Generalni sponzori osnivačkog skupa bili su Nada i Milun Nikolić, poznati humanitarni radnici i privrednici iz Beča.

Osim ovog skupa porodica Nikolić je finansijski pomogla izdavanje prve knjige “Pusta reka i Pustorečani”.

Zbog njegovih zasluga Milun Nikolić je proglašen počasnim građaninom Puste reke.

Monografija “Pustorečani u Nišu” sadrži kompletnu bazu podataka o ovim vrednim i uspešnim ljudima iz Puste reke, autora prof. dr Milutina Đorđevića.

Svake godine se Pustorečani u februaru mesecu u Nišu sastaju, druže i dogovaraju buduće aktivnosti i projekte koje žele da sprovedu.

– Obično ih bude prisutno između 350 i 380 članova na zabavi – ističe Gojko Mitrović, prvi predsednik Društva.

Pustorečani su porodici Nikolić u Beč doneli prikladne poklone iz zavičaja.

Dobri domaćini: Gostoljubiva porodica Nikolić

S obzirom na to da je Milun Nikolić uvek pomagao i slao humanitarnu pomoć u Srbiju i Republiku Srpsku, finansirao renoviranje crkvi i manastira, kako u Beču, tako i u zavičaju, publicista Marko Lopušina iz Beograda mu je ovom prilikom uručio Teslinu medalju, u znak zahvalnosti.

Nikolić je, između ostalog, Zdravstvenom centru koji se nalazi u Bojniku, donirao šest vozila Hitne pomoći, različite medicinske aparate i opremu, pumpe za infuziju i EKG aparat.

Pusta reka se nalazi u severozapadnom delu Leskovačke kotline.

Brojni gosti

Druženju u Beču prisustvovali su, pored domaćina, porodice Nikolić, novinara Lopušine i književnice Svetlane Matić, članovi i ljubitelji kluba Goran Vidojević, predsednik, Slobodan Ljubić, sekretar, Stevan Nikolić, blagajnik, Suzana Stojanović Vidojević, Gojko i Ružica Mitrović, Stojan Stanojević, Milka Stojanović, Mirko Petrović, Žarko Lazarević, Gordana Nikolić, Slobodan i Maja Ljubić, Stanko i Verica Banković, Zoran i Nataša Stanojević i Mirjana Mitrović.

Detaljnije