Film “Mališan” na međunarodnom festivalu fantastičnog filma u Španiji

Na najprestižnijem 52. evropskom festivalu fantastičnog filma u španskom gradu Siđesu, biće prikazan i srpski kratkometražni igrani film „Mališan" u režiji Danila Bećkovića. Ovaj film deo je programske celine Sesión Especial Cortos, a projekcije su zakazane za 5. i 12. oktobar.

Glavne uloge tumače mladi finski glumac Oni Tomila, koji se proslavio filmovima Rare Exports i Big Game, u kome je nastupao uz holivudsku zvezdu Semjuela L. Džeksona, kao i Katarina Žutić i Slaviša Čurović, dok se po prvi put na filmu pojavljuje Darija Vračević.

Film je, po scenariju Dimitrija Vojnova, režirao Danilo Bećković, u produkciji Marka Paljića i Jordanča Petkovskog. Direktor fotografije bio je Dušan Ivanović, kompozitor Marko Kon, scenograf Jelena Milinović, montažer Aleksandar Popović, a kostimograf Ivana Stojanović.

Film je nastao u produkciji kuća Mali Budo i Gargantua films, uz podršku Filmskog centra Srbije i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, kao i Centra za kulturu i turizam Mladenovac.

Original Article