Према тврдњи Центра за фудбалска истраживања из Швајцарске (ЦИЕС) „Партизанова“ школа фудбала у Београду је без премца у Европи! А то значи да су „црно – бели“ најпродуктивнији по стварању младих играча, који после савладане The post ФУДБАЛСКА ШКОЛА ФК „ПАРТИЗАН“ СВИМА ЗА ПРИМЕР И УЗОР appeared first on Srpska Televizija USA.
Ovo je veliki događaj i svake godine raste. Uz klasične američke automobile , druženje, hranu i piće proslavljen je Dan očeva u naselju Lyons u blizini Čikaga. Ljubitelji automobila imali su prilike da uživaju i izložbi starih klasičnih automobila iz 60, 70 godina, The post KLASIČNI I NAPUCANI AMERIČKI AUTOMOBILI NA AUTO SKUPU NEDALEKO OD ČIKAGA (VIDEO) appeared first on Srpska Televizija USA.
Svi su oni u subotu uživali u sportskim aktivnostima (turnir u stonom tenisu, takmičenja u povlačenju konopca, bacenju kamena sa ramena, fudbal), muzici, hrani, izložbi ikona, dok su deca na raspolaganju imala bezbroj igrica i zanimacija, od tramboline pa do trke u džakovima, koja je izazvala najviše smeha. The post PORODIČNI PIKNIK NA IMANJU CRKVE SVETOG NIKOLE PROTEKAO U VESELOM I SPORSKOM DUHU appeared first on Srpska Televizija USA.
Danas su između 11 i 13 sati, blagajnica Cook Couny okruga Maria Pappas, medijska ličnost "Candid" Candace Jordan, vlasnik Fresh Farms Dean "Dino" i njegova tri sina Dean, Alex i Niko proslavili Dan očeva - Father's Day. Na aveniji Mičigen darivali su ... The post MARIA PAPPAS,FRESH FARMS I JORDAN DARIVALI PROLAZNICIMA ČOKOLADNE TARTUFE ZA DAN OČEVA – FATHER’S DAY appeared first on Srpska Televizija USA.
Trojice ili po crkvenom Duhovi (20. jun) su praznik Svetog Trojstva (Bog Otac, Bog Sin i Bog Duh). Uvek se proslavlja nedeljom. Po značaju to je treći praznik posle Uskrsa i Božića, i kao oni, takođe se slavi tri dana. Praznovanje se nastavlja cele sedmice, ne posti se, to je tzv. trapava nedelja. The post DUHOVI – PRAZNIK SVETE TROJICE appeared first on Srpska Televizija USA.
Zvezdini najvijači iz Čikaga uvek su spremni da navijaju i bodre svoj klub a takodje i ugoste svoje sportiste, pa zato nisu sedeli skrštenih ruku nego su svog asa , kapitena crveno belih Milana Borjana dočekali u kafani Zora na večeri uz pesmu, muziku i druženje. The post DELIJE IZ ČIKAGA PRIREDILE SPEKTAKULARAN DOČEK KAPITENU CRVENE ZVEZDE MILANU BORJANU appeared first on Srpska Televizija USA.

NARODNA SKUPŠTINA

Скупштинско здање је осмишљено и изведено као тренутни, репрезентативни објекат, уз строго поштовање академских принципа. српске архитектонске културе, приближавајући најсавременијим светским токовима у областима тренутне архитектуре. The post NARODNA SKUPŠTINA appeared first on Srpska Televizija USA.
Sinoć je u svečanoj sali crkve Hristovog Vaskrsenja u Čikagu održano književno veče "Čitamo Andrića", povodom šezdeset godina od dodele Nobelove nagrade književniku i diplomati Ivi Andriću. Andrićev život publici su na svojstven način ... The post SRPSKA ZAJEDNICA U ČIKAGU OBELEŽILA 60 GODINA OD DODELE NOBELOVE NAGRADE IVI ANDRIĆU appeared first on Srpska Televizija USA.
Sem što je prvi Srbin najkorisniji igrač najjače lige na svetu, Jokić je i najlošije rangirani MVP što se NBA drafta tiče pošto je u ligu ušao kao 41. pik. Uz to, Džoker je drugi čovek u istoriji koji je iz druge runde drafta došao do velikog priznanja, do danas je to jedino uspelo Vilisu Ridu. The post NIKOLA JOKIĆ OSVOJIO NBA MVP NAGRADU NAKON ISTORIJSKE SEZONE appeared first on Srpska Televizija USA.
U saopštenju se kaže i da je proglašenje Dana Nikole Tesle u Ontariju je veliki uspeh za srpsku dijasporu u Kanadi, koja je najbrojnija upravo u toj provinciji, jer se na ovaj način podiže ugled srpske zajednice na tom prostoru. The post ROĐENDAN NIKOLE TESLE POSTAO PRAZNIK U ONTARIJU appeared first on Srpska Televizija USA.