Deca trčala za diplome RTS

Učenici kombinovanog odeljenja Srpske dopunske škole u Bremenu takmičili su se za diplome RTS na tradicionalnom krosu, koji je održan uprkos jakom vetru u gradu na reci Vezer.

Upravo zbog vetra takmičenje je održano u dvorištu Srpskog kulturnog centra „Bremen“ jer vremenske prilike organizatorima nisu dozvolile da kros održe u prirodi. To, međutim, nije uticalo na raspoloženje učesnika trke, niti ih je sprečilo da daju sve od sebe i pokažu šta mogu i znaju. Đaci, podeljeni u grupe po polu i uzrastu, zagrejali su se i razgibavali u dvorištu, a onda istrčali na stazu i pojurili.

Najuspešniji su se domogli nagrada. U mlađem uzrastu kod devojčica prva je bila Aleksandra Stanković, dok su drugo i treće mesto izborile Jelena Bikicki i Ena Strugar. U starijoj kategoriji najbolje rezultate ostvarile su Mia i Lana Marković, a treća je bila Jelena Lazarević. Vanja i Damjan Jovanović dobili su diplome RTS u trci dečaka u mlađem uzrastu. Na stazu je istrčalo i dvoje predškolaca, a mala Matea Strugar je bila brža od Davida Markovića.

Чланак Deca trčala za diplome RTS се појављује прво на Vesti online.

Original Article

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.