Beograd dobija novu, modernu pijacu sa zelenim krovom

beograd-dobija-novu,-modernu-pijacu-sa-zelenim-krovom

Odavno je poznato da neko mesto, pa i čitav narod, možete najbolje upoznati ukoliko odete na pijacu, koja predstavlja „dušu“ svakog grada. Zato će stanovnike Beograda, njegove posetioce, goste i turiste obradovati vest da srpska prestonica uskoro dobija novu pijacu. I to ne bilo kakvu!

Pored brojnih svetskih trendova koje je doveo u Srbiju, Belgrade Waterfront nam donosi i ovaj, pijačni, pa će u blizini Galerije, najvećeg šoping centra u regionu, biti otvoren jedinstveni kutak kvalitetne hrane i sasvim posebne atmosfere, kakav smo do sada viđali u Italiji ili Španiji. U pitanju je nešto poput La Boqueria u Barseloni i Mercato Centrale u Firenci – gastronomska destinacija gde se u jedinstvenom ambijentu najbolji ukusi i mirisi spajaju sa energijom grada.

Samo arhitektonsko rešenje je takvo da je već na prvi pogled jasno da će ovo mesto postati nova gradska atrakcija i jedno od omiljenih mesta okupljanja. Nekoliko ulaza vodiće u prirodno osvetljeni centralni hol, koji će biti „srce“ marketa. Tradicionalni materijali poput cigle daće ovom modernom zdanju posebnu toplinu i šarm prohujalog doba.

Zamislite mesto gde se neodoljive arome sveže pečenog hleba i peciva mešaju sa dobro poznatim mirisima pirotskog sira, zlatiborske pršute i preukusnog šumadijskog voća. Posebnu čaroliju praviće živopisne boje sezonskog cveća i zanosni mirisi začinskog bilja. 

Ali ovde nije reč samo o hrani, već o celokupnoj atmosferi! Sve je osmišljeno tako da se na ovu gradsku pijacu ne odlazi samo po zeleniš i najkvalitetniji delikates, nego radi kompletnog užitka za sva čula. Osim prilike za degustaciju najraznovrsnijih specijaliteta, posetioci će moći da pojedu „nešto s nogu“ ili da sednu u restoran, popiju kafu, piće ili prosto naprave predah upijajući vibracije ovog unikatnog ambijenta.

Iako ovo nije zelena pijaca u klasičnom značenju tog pojma, ona je i te kako zelena. Krov sa obiljem prirodnog zelenila možda je i najveća atrakcija i svakako velika privilegija koju ni mnogo poznatije pijace u svetu nemaju. Pored mnoštva tezgi, prodavnica, kafića i restorana, u zgradi će se nalaziti i garaža za posetioce.

Novi, moderni i dinamični urbani market zasigurno će postati nova adresa domaćih hedonista, kao i mnogobrojnih turista koji, kao što je već poznato, pored gostoprimstva i noćnog života, najčešće hvale srpsku kuhinju i autentične lokalne specijalitete. Živopisni duh ovog mesta će im se urezati u pamćenje i postaće jedna od onih stvari zbog kojih će ponovo poželeti da se vrate u Srbiju i u Beograd na vodi.

Post Views: 159

Originalni tekst