Arno Gujon razgovarao s predstavnicima Srba i gradonačelnikom Kumanova

by Urednik

 

Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu je u svojoj službenoj poseti Severnoj Makedoniji (18-19.jun), gde je u razgovoru s predstavnicima Srba, preneo spremnost Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, da kroz sufinansiranje projekata pomaže njihove napore da sačuvaju svoj identitet u ovoj zemlji. On se, takođe, sastao s gradonačelnikom Кumanova Maksimom Dimitrijevskim s kojim je razgovarao o podršci srpskoj zajednici u ovom gradu.

Gujon je imao sastanak s predsednikom КUD-a „Srpski vez“ Daliborom Кitanovićem i članovima ovog društva koje je angažovano na očuvanju srpskog jezika i kulture u Makedoniji. On je otvorio koncert КUD-a „Srpski vez“ povodom devete godišnjice njihovog rada i poručio folklorašima da na najlepši mogući način čuvaju srpsku kulturu i identitet u Severnoj Makedoniji.

Zajedno s ambasadorkom Srbije u Severnoj Makedoniji Nevenom Jovanović, Arno Gujon je položio venac ispred kripte crkve Svetog Arhangela i Mihaila u Skoplju gde počivaju srpski vojnici stradali u Prvom svetskom ratu. Takođe, posetio je spomen-kosturnicu na brdu Zebrnjak podignutu u čast poginulim srpskim vojnicima tokom Кumanovske bitke u Prvom balkanskom ratu i manastir Svetog Đorđa u Staro Nagoričanu, zadužbinu kralja Milutina iz 14. veka.

Slične objaveArno Gujon razgovarao s Ankom Popa, otpravnicom poslova u Ambasadi Rumunije

17. jun 2022.Nekretnine na kredit za dijasporu

14. jun 2022.Arno Gujon posetio Srbe u Federaciji BiH i podelio poklone đacima

8. jun 2022.

 

Check AlsoPoziv Srbima koji imaju nepokretnosti u Federaciji BiH

Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove BiH objavila je 29. maja javni poziv građanima …

Original Article

Related Posts