Angelina Topić postavila novi državni rekord u skoku uvis na Dijamantskoj ligi u Maroku – Avala News

angelina-topic-postavila-novi-drzavni-rekord-u-skoku-uvis-na-dijamantskoj-ligi-u-maroku-–-avala-news
Angelina Topić postavila novi državni rekord u skoku uvis na Dijamantskoj ligi u Maroku – Avala News

Srpska atletičarka, Angelina Topić, ostvarila je izuzetan uspeh na mitingu Dijamantske lige u Maroku, trijumfujući u disciplini skok uvis i postavljajući novi državni rekord sa skokom od 198 centimetara.

Topićeva je briljirala na takmičenju, preskočivši 1.98 metara, čime je oborila prethodni nacionalni rekord i postavila novi lični rekord. Pored nje, samo dve takmičarke su uspele da preskoče visinu od 1.91 metar. Kristina Honsel je zauzela drugo mesto, dok je Lija Apostolovski završila kao treća.

🥈Atletičarka Angelina Topić je VICEŠAMPIONKA EVROPE u skoku uvis!🥈

Angelina je 2️⃣. mesto i srebrnu medalju zauzela skokom od 197cm.

Bravoo 💪🏻🇷🇸 pic.twitter.com/hxYWzXfaC5

— Team Serbia (@OKSrbije) June 9, 2024

Ovaj uspeh predstavlja veliki korak napred za Angelinu Topić i srpsku atletiku, potvrđujući njen status jedne od najboljih skakačica uvis na međunarodnoj sceni.

Uspeh srpskih sportistkinja

Uspeh Angeline Topić naglašava značaj ženskih sportista u Srbiji, koji kontinuirano postižu vrhunske rezultate na međunarodnoj sceni. Srpske sportistkinje, poput Topićeve, dokazuju da je posvećenost i predanost sportu put ka izuzetnim rezultatima. Njihovi uspesi služe kao inspiracija mladim devojkama da se bave sportom i teže ka ostvarenju svojih snova.

About The Author

Originalni tekst