Adria Film Fest 2019

Festival domaćeg filma "Adria Film Fest" po prvi put će biti održan u Beču, u periodu od 15. do 17. novembra 2019, u organizaciji filmske distributerske kuće Adria Film i udruženja Kultur Kombinat. Festival se održava pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Srbije u Beču i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

U okviru programa će biti prikazana filmska ostvarenja iz Srbije koja su obeležila proteklu godinu. Selekcija obuhvata šest dugometražnih igranih filmova koji su, osim komercijalnog uspeha, dobili i brojna priznanja na inostranim festivalima. Cilj festivala je da svojim sadržajem i umetničkim značajem doprinosi promociji srpske kulture i umetnosti, kao i unapređenju i promovisanju savremenog umetničkog stvaralaštva.

Festival otvara svečana premijera filma Ekipa Marka Sopića, koja će biti održana 15. novembra, u bioskopu Cineplexx Donau Zentrum sa početkom u 20 časova. Nakon toga, zbog velikog interesovanja, publika će u terminu od 22:20h ponovo moći da pogleda film Južni vetar Miloša Avramovića, koji je prethodne godine oborio sve rekorde gledanosti u bioskopima Srbije i širom dijaspore.

Drugog i trećeg dana festivala projekcije će biti održavane u bioskopu Urania, i tokom ovih dana publika će imati priliku premijerno da pogleda tri domaća filma.

Drugo veče obeležiće premijera filma Delirijum tremens Gorana Markovića, koja će biti održana sa početkom u 20 časova. U popodnevnom terminu od 18 časova, publika će imati priliku da pogleda film Taksi Bluz Miroslava Stamatova.

Festival će svečano zatvoriti projekcija filma Kralj Petar I, koji je ovogodišnji predstavnik Srbije za prestižnu nagradu Oskar. Zatvaranju festivala će prisustvovati Lazar Ristovski, kao i drugi članovi autorske ekipe filma. Poslednjeg dana festivala, u terminu od 18 časova, biće prikazan film Pijavice Dragana Marinkovića.

Program i satnicu festivala možete pogledati OVDE.

The post Adria Film Fest 2019 appeared first on Adria Film.

Original Article