Omasovljenje clanstva glavni zadatak

U prostorijama Srpskog kulturnog centra u Hamburgu u nedelju je održana Vanredna skupština clanova ovog udruženja. Posle mesec dana rada clanovi uprave, izabrani na skupštini 9. februara, kao i predsednik Nedeljko Vasiljevic, podneli su ostavku.
Da bi se izašlo iz ove neprijatne situacije, dosadašnjI predsedniku SKC i aktuelni pocasni predsednik prof. dr Stojanki Aleksic sazvala je ovu vanrednu skupštinu. Skupštini su prisustvovali predstavnici svih srpskih udruženja u Hamburgu, dopunske škole na srpskom jeziku, predstavnici crkve i srpske crkvene opštine, generalni konzul Pero Jankovic, kao i Uroš Vulinovic iz Jugoslovenskog kluba u Libeku.

Odluceno je da se uprava ne bira ponovo, vec da se samo dopuni novim clanovima. Dr Stojanka Aleksic je predsednik SKC, Gordana Stojadinovic sekretar, a novi i stari clanovi uprave su: Mica Boškan, Herman Puhman, Milovan i Svetozar Sjeran, Dragoljub Todorovic, Zoran Jovanovic, Emilija Lazic, Ratko Lalic, Milosav Ilic, Ratko Simic, Nenad Frank i Budimir Vlaškovic.
Prostorije centra se trenutno renoviraju, i to dobrovoljnim radom samih clanova.
U svom izlaganju o programu rada za ovu godinu, dr Aleksic je naglasila da ce težište rada centra biti na omasovljavanju clanstva, a da ce humanitarni rad biti usmeren i na socijalno ugrožene i stare ljude iz ovdašnje naše sredine, ciji je broj u stalnom porastu.
I pored radova na renoviranju, Centar ce raditi i biti otvoren za svoje clanove, a vec petog aprila ce se održati tradicionalna „oldy party“ zabava.
Skupštinu je, na opšte zadovoljstvo svih prisutnih, uspešno vodio Sekula Raševic.