Malo sporta i filmova

U prostorijama konzularnog odeljenja Ambasade SRJ u Becu u petak uvece održana je tribina u sklopu „Dana RTS u Becu“ posvecena satelitskom programu nacionalne televizije. U razgovoru sa prisutnima celni ljudi satelitskog programa, culi su mišljenje šta gledaoci žele da vide i najavili šta ce RTS emitovati u narednom periodu.
Vesna Nešovic, urednik programa za inostranstvo, kao i urednik kulturno-umetnickih programa Nikola Mirkov najavili su promene.
– Satelitski program je sublimat sva tri kanala RTS. Sve što je najbolje pokušavamo da približimo publici u inostranstvu – rekla je Nešoviceva.
Medutim, ona je ukazala na teško stanje u kojem se nalazi RTS, zbog cega su ogranicene mogucnosti za kreiranje programa. Ona je naglasila da publika, sudeci po pismima, želi mnogo više sporta i serija, odnosno filmova.
– Mi cemo pokušati da prikazujemo više sporta, ali smo finansijski ograniceni – objasnila je Nešoviceva.
Urednicki tim emisije „Most“, Boban Konacevic i Jelena đordevic-Popovic, pozvali su naše gradane koji žive u inostranstvu da se jave kada dodu u domovinu. Oni su istakli da emisija želi da bude bliža svojoj publici.
Urednik kulturno-umetnickog programa Nikola Mirkov najavio je da ce satelitski program RTS biti obogacen sa dve nove serije.
Od prošle subote startovala je serija „Kazneni prostor“, cija je prva epizoda premijerno prikazana u petak uvece u Konzulatu. Takode, u nedelju krece i serija „Lisice“.
Predstavnici RTS saslušali su i želje prisutnih. Tako je nastavnica Olgica Gerstner zatražila više emisija za decu, pre svega u starosti izmedu 4 i 10 godina, za koje za sada ne postoje programi.
TV kriticar Branislava DŽunov ukazala je na znacaj TV programa koji se svakodnevno objavljuje u dnevnom listu „Vesti“, što je, po njenim recima, pozitivan izuzetak na ovom polju.