У Калаз, на бал

У-Калаз,-на-бал
У Калаз, на бал

уторак, 19.03.2024,  17:07 -> 15:05

У Калаз, на бал

И град Калаз у близини Будимпеште има своје особености везане за некад бројну, али и данас присутну српску заједницу. Једна од њих је и традиционални бал који је и овом приликом протекао у веселој атмосфери.

За традиционални бал у Калазу и ове године владало је велико интересовање, а организатори су се потрудили да не изневере очекивања посетилаца.

„Није тешко за нас да организујемо бал, јер је ово већ пета година. И ако видите колико је народ заинтересован, можемо да кажемо да је јако успешан. Прошле године смо штедели да бисмо могли ове године да реализујемо бал“, каже Катица Мирковић, председница Самоуправе Срба у Калазу.

Током вечери, госте је забављао домаћи оркестар Село из Ловре са вокалним солистима, Николом Скорићем и Миленом Ембер, а на бини је наступио и млади хармоникаш Адам Косновски из Помаза.

У гостима је био и чувени хармоникаш Великог оркестра Радио телевизије Војводине Радован Марић, са којим је наступио Дејан Врана, млада звезда у успону.

„Вечерас је на репертоару углавном народна музика. Ја се водим неким путем квалитета и оним песмама које су оставиле неки траг у прошлости. То и ја волим, а то и певам“, каже музичар Дејан Врана.

Током вечери смењивале су се најлепше народне песме и кола па је бал у Калазу потрајао до касно у ноћ.

Detaljnije