ОЛИВЕР РАНИСАВЉЕВИЋ ПО 3. ПУТ ИЗАБРАН ЗА ПРЕДЕСНИКА ЗАЈЕДНИЦЕ СРБА ТИРОЛ

ОЛИВЕР-РАНИСАВЉЕВИЋ-ПО-3.-ПУТ-ИЗАБРАН-ЗА-ПРЕДЕСНИКА-ЗАЈЕДНИЦЕ-СРБА-ТИРОЛ
ОЛИВЕР РАНИСАВЉЕВИЋ ПО 3. ПУТ ИЗАБРАН ЗА ПРЕДЕСНИКА ЗАЈЕДНИЦЕ СРБА ТИРОЛ

У недељу, 14. априла 2024, у просторијама КУД-а „Острог“ у Инзбруку, одржана је изборна скупштина Заједнице Срба Тирол (ЗСТ) на којој је присуствовала велика већина удружења чланица покрајинске заједнице.

Оливер Ранисављевић је једногласно изабран за председника ЗСТ трећи пут за редом. После мандата од 2020-2022. и од 2022-2024. ово ће му бити трећи. После избора, одмах се кренуло са састављањем новог Управног одбора који би требало да се саопшти најкасније до следеће седнице Управе, која је заказана за средину јуна месеца. Оливер се обратио свим присутнима, захвалио се на досадашњој сарадњи и пожелео много успеха за будући период свима у заједници.

Гост на овој седници био је мр Владимир Влајић, члан Управног одбора Савеза Срба у Аустрији. Он је у име Савеза Срба у Аустрији честитао Оливеру на реизбору и пожелео много успеха свим члановима ЗСТ. Затим је укратко представио досадашњи рад новоизабране управе Савеза Срба у Аустрији, као и планове за будући период, после чега је уследио круг питања и одговора са свим присутним члановима ЗСТ.

Присутни су били: КУД „Острог“, КУД „Ђурђевдан“ и организација СПОЈИ из Инзбрука, КУД „25. мај“ из Ватенса, КСКС „Петар Кочић“ из Фигена и КУД „Полет“ из Вергла.

Detaljnije