Из Чикага стиже помоћ за обнову просторија у Звечанској

Из-Чикага-стиже-помоћ-за-обнову-просторија-у-Звечанској
Из Чикага стиже помоћ за обнову просторија у Звечанској

понедељак, 04.03.2024,  11:43 -> 15:23

Из Чикага стиже помоћ за обнову просторија у Звечанској

Малишанима у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Београду требало би да свакодневни живот буде нешто лепши, захваљујући донацији која треба да стигне из Чикага. Наиме, једно тамошње новоосновано удружење решило је да своје прво добротворно вече посвети управо тој установи.

У Чикагу је одржано прво Шумадијско вече. Уз одличан одзив посетилаца у сали манастира Нова Грачаница, где у последње време није било већих скупова.

Догађај је имао хуманитарни карактер, јер је циљ био да се прикупи 40000 долара за обнову просторије Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици у Београду.

Интересантно је да су главни организатори млађи пословни људи који су рођени и одрасли у Америци.

„Пројекат кошта око 40000 долара и припремамо се за реновирање спаваћих соба, кухиња и улазне просторије. Запослени у Звечанској су се много изненадили, јер нама је то прва година, нова смо фондација, радо су нас прихватили и мислим да ћемо их лепо изненадити вечерас.

„Ми као деца у Чикагу примамо доста порука и треба помоћи деци, у Србији, у свету…Ја као појединац могу помоћи једном детету, али ако се удружимо можемо и широм света да помогнемо

Свештеник Александар Петровић, који је родом из Љига, говорио је о историји Шумадије.

Вече су улепшали малишани из фолклорног ансамбла Соко, као и одрасли из групе Око соколово.

Уз шумадијске и друге песме, обавезно је било и коло. Међу специјалним наградама на лутрији били су поклони које су послали НБА кошаркаши, Никола Вучевић и Никола Јочић.

Срећни добитник је са задовољством преузео потписан дрес Николе Јокића.

Организатори кажу да ће средстав прикупљена на овом догађају бити послата веома брзо у Србију, а већ планирају наредни догађај.

Detaljnije