Изложба цртежа Љубе Лацковића у Боливији

Изложба-цртежа-Љубе-Лацковића-у-Боливији
Изложба цртежа Љубе Лацковића у Боливији

уторак, 11.06.2024,  13:29 -> 13:41

Изложба цртежа Љубе Лацковића у Боливији

У Боливији, у Ла Пазу, 4. јуна отворена је изложба нашег академског уметника Љубомира Лацковића.

У градском музеју Tambo Quirquincho свечано је отворена изложба цртржа и графика нашег уметника насталих током двогодишњег боравка у Либији, саопштавају организатори.

Ову изложбу отворили су наша уметница из Србије Александра Ана Микарић и боливијски уметник Фабрицио Лара, а присутнима се обратио и чувени уметник и редовни професор уметничке Академије у Ла Пазу, господин Фернандо Монтес.

Љубитељи културе Ла Паза имаће прилике да погледају ову изложбу до 20.јуна након чега ће изложба бити приказана у Националном музеју града Ел Алто.

Радови који су приказани настали су током две године боравка нашег уметника у Либији, инспирисан пре свега бедуинима и живописним бојама тканина које носе. Такође можемо запазити архитектуру Либије у његовим радовима. А сваки рад као и скулптура овог уметника вођена је духовношћу и причом која даје посматрачу метафизичку димензију.

Нажалост, уметник није био присутан свечаном отварању због предстојећих обавеза, али се видео укључењем обратио присутним посетиоцима музеја. Кроз који дан биста чувеног „деда Ђорђа“ – Ђорђа Михаиловића коју је наш уметник урадио биће изливена и свечано приказана на Крфу 2. јула.

Ову изложбу приредили су Александра Ана Микарић и Фабрицио Лара испред њихове галерије Нова. Галерија Нова настала је као препознавање проблема ових уметника који излажу широм света, са циљем и надом да ће бити спона културе првенствено Србије и Боливије, такође Европе и Јужне Америке.

Галерија Нова изразила је велику част и задовољство што је прва изложба приређена у њиховој организацији изложба уметника светског реномеа какав је Љубомир Лацковић, који је у Паризу 2005.године награђен гран при наградом.

Detaljnije