27 C
belgrade
петак, јул 28, 2017

Karaoke za zaključek počitniškega tabora

V radenskem DOSOR-ju poskrbeli za otroke zaposlenih V dneh od 17. do 21. julija je v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, potekal letošnji Počitniški tabor 2017, ki je bil namenjen varstvu otrok zaposlenih v tem domu. Po nekajletnih izkušnjah ni bilo težko pripraviti program, ki je bil desetim udeleženkam in udeležencem tabora »pisan na kožo«. V petih počitniških dneh se je deseterica otrok med sedmim in desetim letom starosti lahko do podrobnosti spoznala z delovnim mestom ter delom svojih staršev v DOSOR-ju, kot tudi s številnimi stanovalkami in stanovalci v tem domu. S slednjimi so se srečevali pri številnih aktivnostih, še posebej pri druženjih ob družabnih igrah. Pod vodstvom mentoric Andreje, Janje in Mojce so za zaključek tokratnega tabora mladi pripravili svojim staršem, kot tudi stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja, zabavno prireditev, ki je v tem domu že kar »udomačena« – karaoke. Nastopili so kot pevski zborček počitničarjev, pa tudi kot posameznice in posamezniki. Ko..

Seniorski večer na DOSOR-jevi poletni terasi

Zaigrala sta »One man band Bojan« in »Cvetje v jeseni« Na poletni terasi DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so 20. julija zvečer prostovoljke (DOSOR-jevki Andreja in Martina ter zunanja prostovoljka Marija) poskrbele za izredno pestro ponudbo. Kot nastopajoče so privabile glasbeno-vokalno skupino »Cvetje v jeseni« iz Gradišča v Občini Tišina ter Bojana Toplaka (one man band) iz Satahovec pri Murski Soboti. Na mizah na terasi so že pred pričetkom ob 18. uri prostovoljke pripravile pogrinjke s slanimi palčkami ter keksi, ki jih je darovala stanovalka Ema Matijevič, pa tudi osvežilne sadne pijače. S postržnjačami Pekarne Mire Fotivec iz Stare nove vasi in domačim vinom iz Lendavskih goric ter domačim belim vinom Daniele Farkaš iz Radoslavec pa so postregle med samim večerom, okrog 20. ure. Ves čas je prepeval in igral za ples »one man band« Bojan Toplak, večera na DOSOR-jevi terasi pa so se udeležili tudi varovanci Bivalne enote Zavoda Hrastovec-Trate v Radencih. Med odmorom pev..

DOSOR-jev počitniški tabor 2017

Z veveričko Muki oblikovali izdelke iz gline V okviru enotedenskega počitniškega tabora 2017 v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so se udeleženke in udeleženci v četrtek, 20. julija dopoldne, »preselili« za nekaj uric v hotel Radin Zdravilišča Radenci. Ob tej »selitvi« so deseterico počitničarjev pospremile DOSOR-jevke Andreja, Janja in Mojca, v hotelu Radin Zdravilišča Radenci jih je sprejela in pozdravila animatorka Jana Petek. Pospremila jih je v igralni kotiček veveričke Muki hotela Radin, kjer jim je predstavila dolgoletno priznano ustvarjalko izdelkov iz gline Tamaro Zupe iz Radenec. Le-ta je mlade pričakala s svežo glino ter opomnila na pasti in dobre strani pri delu z glino. Demonstrirala je tudi»začetne korake« pri oblikovanju oziroma preoblikovanju gline, vsakomur od mladih pa je obljubila tudi pomoč pri poznejšem ustvarjanju. Za osvežilno sadno pijačo, pecivo in zaključna darilca – vsi počitničarji so prejeli sončna očala ! – je poskrbela animatorka Jana Petek. Z..

Radenci: Poletni tabor za otroke zaposlenih v DOSOR-ju

Igranje golfa, likovne delavnice in palačinke Že nekaj let zapored nudi DOSOR, Dom starejših občanov Radenci, poletno varstvo za otroke zaposlenih, kajti že sedmo leto ta zavod upravičuje certifikat »Družini prijazno podjetje«. V času poletnega tabora, ki letos poteka med 17. in 21. julijem, otroci od blizu in podrobno spoznajo delovno mesto svojih staršev in njih delo, s stanovalkami in stanovalci DOSOR-ja pa sodelujejo v različnih dejavnostih. Prvi dan so spoznavali domsko življenje ter se odpravili na golf igrišče v Radencih, kjer imajo turistični vlakec, obiskala pa jih je tudi veverička Muki iz radenskega parka. Drugi dan je bila na programu likovna ustvarjalnost in ob sodelovanju mentoric iz Likovnega društva Gornja Radgona so mladi taborjani poslikavali steno dovozne poti v domske kletne prostore, popoldan pa so bili na domski terasi ob sodelovanju kuharja Marka in kuharice Maje deležni sladkanja s palačinkami – pravi »palačinka party«. Tudi sreda je namenjena nadaljevanju pos..

RADENSKA NA SEJMU AGRA V GORNJI RADGONI

Inovativni produkti Radenske dobili potrditev za vrhunsko kakovost Radenci, 17.7.2017 – Radenska je na 21. Mednarodnem ocenjevanju sadnih sokov, pijač in embaliranih vod na Sejmu AGRA osvojila 3 priznanja za kakovost. Komisijo je prepričala z novimi izdelki letošnje (pred)poletne sezone. Na ocenjevanju, ki se ga je udeležilo 23 podjetij s 97 izdelki iz Slovenije, Avstrije in Nemčije, je Radenska osvojila dve zlati in eno srebrno medaljo. Zlato medaljo sta prejeli Radenska Naturelle in Ora belo grozdje, srebrno medaljo pa je osvojila Radenska z okusom limone. »Nenehno iščemo nove načine, kako narediti ljudem življenje bolj čudovito in priročno. Priznanja Agre so dodaten dokaz, da imajo naši proizvodi dodano vrednost in so najboljši na trgu. Za nas je to velika motivacija za prihodnost,« je ob tem dejala Egle Wehle, vodja marketinga v Radenski. Radenska Naturelle se je sicer trgu maja letos na 37. Maratonu treh src premierno predstavila tudi v svoji novi SPORT podobi. Gre za posebej ..

Ekonomija

Water-resistant in order to 100 yards, the actual tag heuer replica sale center situation is made of a good prevent associated with 904L metal. All of us hublot replica uk begin to see the fluted, unadorned situation back again right here, searching because staid as well as awesome because actually. There is some thing in regards to a rolex replica sale back again that isn't attempting to make an impression on a person which rolex replica sale you like as well as run after this much more. Exactly what We, and many more, adore regarding Rolex is simply exactly how well-made their own anklet bracelets tend to be. The actual 904L metal rolex replica strong connected Oyster band appears as well as seems just like actually about the arm. The actual replica watches sale middle hyperlinks, satin-finished external hyperlinks using the refined sides tend to be fairly near to excellence.