10 C
belgrade
недеља, фебруар 26, 2017

Veselo na prvoj Večeri izvorne muzike u Zürichu

Braća Vidović, Zlatne žice (Janja i Momir), Mirsada i jarani te izvorna grupa Pajte (CH) nastupili su na prvoj Večeri izvorne muzike u dvorani Stadthalle Dietikon (donja dvorana) kod Züricha u subotu 21.01.2017.. Svi oni koji vole tu vrstu muzike, a nisu nazočili ovoj zabavi, puno su propustili. Naime, radi se o vrhunskim muzičarima i ovo je prvi put da su na jednom mjestu nastupale četiri ovako kvalitetne grupe. Nije bilo dosadnih govorancija, pozdravnih govora, nepotrebnih nagradnih igara – samo čista muzika, grupe su se izmjenjivale bez neke veće stanke. Bilo je jako veselo i plesali su i stari i mladi. Da je bilo još malo više ljudi, štimung bi bio još puno bolji. Dio te atmosfere možete doživjeti ako pogledate priloženi vido i fotografije. Sljedeća slična manifestacija u planu je za nekoliko mjeseci (traži se slobodan termin i dvorana), a ako ne želite propustiti ovu zabavu, upišite se na našu newsletter-listu (desno dolje) da vas možemo pravovremeno obavjestiti. « ‹ 1 von 3 › »

Veselo krajem veljače

U subotu 28. siječnja, u Schlierenu (ZH) nastupaju Miroslav Škoro i Ivan Zak. Istog dana u Schaffhausenu (Reckensaal u Thayngenu) održat će se zabavna večer u organizaciji udruge Bosanska Posavina iz Schaffhausena. Gostuje Ivan Martić Ivica sa svojim bendom. Chorus Croaticus i prijatelji obilježavaju tridesetu godišnjicu djelovanja jubilarnim koncertom u Bernu (Urtenen-Schönbül, Zentrumsplatz 8). U goste im dolazi i Klapa Tragurium iz Trogira, a nastupit će i drugi izvođači. I ovaj koncert održava se u subotu 28. siječnja. I u veljači će biti veselo. U Zollikofenu se 4. veljače održava Tramošnička večer, a FOHS priprema zabavnu večer 11. veljače u Wangen an der Aare.

HKUD Posavina Zürich velikom zabavom obilježilo desetu godišnjicu djelovanja društva

U subotu 12. studenog 2016. održano je u Schlierenu (ZH) Posavsko prelo u organizaciji HKUD Posavina iz Züricha. Ove godine društvo slavi desetu godišnjicu osnutka i na ovoj jubilarnoj zabavi okupilo se preko tisuću Posavaca iz svih dijelova Švicarske i susjednih zemalja. Večer je započela nastupom popularne Marine Komljenović, a potom je voditelj Pero Suvalj, ujedno dopredsjednik društva, pozdravio sve prisutne goste i pročitao imena sponzora koji su omogućili ovu veliku feštu. Predsjednik društva Stipo Vukoje zahvalio je svim dosadašnjim članovima i pozvao mlade ljude da se i oni uključe u ovo društvo koje njeguje hrvatsku kulturu i običaje Posavine. Posebno je pozdravio goste iz najjužnijeg kantona, članove HKUD Posavina iz Ticina i zahvalio im se što će svojim nastupom uljepšati ovaj jubilej. I njihov voditelj Edi Delić se kratko obratio nazočnima. Pero Suvalj je rekao nekoliko riječi o društvu, koje je osnovano u ožujku 2006. godine i broji tridesetak aktivnih plesača. Kroz dru..

Kralj dijaspore Mate Bulić, mladi plesači i pjevači oduševili brojnu publiku na Livanjskoj noći

Livanjska zajednica iz Züricha, koja okuplja tridesetak obitelji livanjskog kraja, priredila je u Sporthalle u Schlierenu (Zürich) tradicionalnu Livanjsku noć (subota, 5. studenog 2016.). Ovo je osma po redu, a po nekim mjerilima i najuspješnija do sada. Naime, okupilo se jako puno gostiju, a i program je bio sadržajan i ispunjen. Voditelj Ilija Vukadin je, nakon što je pozdravio sve nazočne na više jezika, najavio prve izvođače i program je započeo nastupom mladih iz misije Zürich koji pjevaju okupljeni pod imenom Korak, a vodi ih daroviti Lovre Uzelac. Oni su najprije otpjevali hrvatsku himnu, a kasnije tokom večeri, u više navrata, nekoliko popularnih hrvatskih pjesama. Predsjednik društva Jozo Dalić rekao je nekoliko riječi o aktivnostima zajednice i posebno istaknuo humanitarnu djelatnost, koja uz sportske i zabavne aktivnosti, čini okosnicu društva. Posebno je zahvalio vrijednim pomagačima: – Hvala onima iza kulisa, koji se ne vide, a odrađuju ogroman posao. Iz Livna je pozdrav..

Radio Mladost u susret 20. godišnjici

Gosti iz svih društvenih sfera srpske zajednice u Švajcarskoj, bezbroj telefonskih uključenja širom sveta kao i mnogobrojna gostovanja eminentnih ličnosti iz matice i dijaspore...

HOROSKOP

Dijaspora

Magazin