28 C
belgrade
петак, јул 28, 2017

Francuskinja oduševila tetovažom

Kada je pre desetak godina gledala fudbalsku utakmicu ekipe Lans, Francuskinja Izabel (Isabelle) nije ni slutila da će joj to promeniti život. U to vreme je za ekupu Lansa nastupao srpski internacionalac Nenad Kovačević. Pravi ratnik na terenu, skroman, odlučan, veran svom dresu i uvek žedan pobede su osobine koje krase ovog sjajnog fudbalera a koje su i zainteresovale Izabel da malo više sazna odakle sve to na jednom mestu. Saznavši odakle dolazi „Piksi“ Kovačević, počela je da lista štampu i da čita o Srbiji. Prvo što je impresioniralo je srpski ponos. Ponosni i u porazu kao i u pobedi. Ponosni i kad tuguju i kada se vesele. Nije se tu zastavila. Dublje izučavajući istoriju Srba još od Nemanjića počela je da oseća sve veću privrženost za Srbiju i srpski narod. Srbija je za nju postala nešto sa čim se budi i uspavljuje. Ova Francuskinja, koja je već zagazila u šestu deceniju života, u međuvremenu je upoznala nekog muškarca ko ju je iz prve ruke upoznao sa srpskom muzikom i tradicijom..

Oluja koja je pogodila PARIZ, izazvala velike probleme

U nedelju uveče Pariz je pogodila velika oluja usled koje je pala velika količina kiše. Količina kiše koja je pala za samo sat vremena (49,2 litra po metru kvadratnom) identična je količini koja padne za tri nedelje u istom periodu. Nebo je odjednom postalo crno a bespomoćni ljudi na ulicama su pokušavali da pronađu mesto gde bi mogli da se sklone od jake provale oblaka. Posebno su bili pogođeni 13. i 15. pariski arondismani kao i departman Seine-Saint-Denis. Velike problem je imao parisko metro, jer su zbog poplavljanih stanica neke od njih morale biti zatvorene (République, Saint-Michel, Quai de la Rapée, Corentin Cariou, Porte de Versailles, Cluny et Porte de la Villette). Štetu su pretrpela i domaćinstva usled poplavljenih podruma. Situacija se do jutra smirila iako je kiša nastavila da pada, a oko 7h se toliko jako čuo udarac groma da je veliki broj stanovnika Pariza pomislio da se radi možda o još jednom terorističkom napadu u nizu. Pogledajte kako je to izgledalo.

Počele gužve na granicama pri ulasku u Srbiju

Prvi veliki talas Srba iz dijaspore je krenula put Srbije. Zajedno sa ostalima kojima Srbija služi samo za tranzit, najviše se tu misli na Turke, prouzrokuju već ozbiljnija zadržavanja na graničnim prelazima. Tako se na Batrovcima, graničnom prelazu sa Hrvatskom, čeka više od 90minuta na ulazu u Srbiju, a na graničnom prelazu Horgoš i do 120minuta zbog rigorozne kontrole mađarskih carinika. Zbog velikih vrućina ovog vikenda velika je i nervoza među putnicima pa su zabeležena i nekoliko manjih incidenata. Na sledećem linku možete pratiti u svakom trenutku stanje na putevima u Srbiji pa i na graničnim prelazima. Dovoljno je samo da kliknete na znak da bi dobili informacije. STANJE NA PUTEVIMA I GRANIČNIM PRELAZIMA

Propisi vezani za prevoz dece u Srbji i nekim evropskim zemljama

Srbija – U motornom vozilu na prednjem sedištu ne sme da se prevozi dete mladje od 12 godina. Dete do 3 godine starosti prevozi se u bezbednosnom sedištu, odnosno korpi, osim u vozilima za javni prevoz putnika. Izuzetno, dete do 3 godine starosti može se prevoziti na prednjem sedištu ukoliko se prevozi u bezbednosnom sedištu, korpi, koja je okrenuta suprotno pravcu kretanja vozila, kada vozilo nema ili je isključen bezbednosni vazdušni jastuk. Bezbednosna sedišta za decu koja se postavljaju u vozila moraju biti homologovana u skladu s jednoobraznim tehničkim uslovima i moraju da budu postavljena na način kako to preporučuju proizvođač dečjeg sedišta i proizvođač vozila. Homologaciona oznaka za dečja sedišta je ECER 44/04. Austrija – Deca do 14 godina i visine manje od 1.50 m moraju da koriste specijalne pojaseve koji odgovaraju njihovoj visini ili specijalna dečija sedišta, ili na prednjem ili na zadnjem sedištu. Vozila bez ovakve zaštite (dvosedi, sportska vozila) ne smeju da se kor..

Novak opet onaj stari

Novak Đoković je pobedom protiv Letonca, Gulbisa, od 3:0 u setovima, rezultatom 6:4, 6:1, 7:6 ostvario plasman u osminu finala ovogodišnjeg Vimbledona. Početak meča nije nagoveštavao ništa dobro jer je Gulbis veoma rano uspeo da uzme brejk Novaku. U tim trenucima je Gulbis delovao veoma samouvereno. Ipak Novak dodaje gas, preuzima stvari u svoje ruke i sjajnim udarcima osvaja prvi set rezultatom 6:4. U drugom setu je postojao samo jedan čovek na terenu. Novak je igrao tenis kao u svojim najboljim danima. Za manje od pola sata igre dobio je drugi set rezultatom 6:1. Ceo treći set se igrao poen za poen i tako sve do taj-brejka gde Đoković nije dao tračak nade Gulbisu, dobivši taj deo igre 7:2. U osmini finala Novak Đoković će se sastati protiv Manarina koji je napravio iznenađenje pobedivši favorizovanog Monfisa.

Ekonomija

Water-resistant in order to 100 yards, the actual tag heuer replica sale center situation is made of a good prevent associated with 904L metal. All of us hublot replica uk begin to see the fluted, unadorned situation back again right here, searching because staid as well as awesome because actually. There is some thing in regards to a rolex replica sale back again that isn't attempting to make an impression on a person which rolex replica sale you like as well as run after this much more. Exactly what We, and many more, adore regarding Rolex is simply exactly how well-made their own anklet bracelets tend to be. The actual 904L metal rolex replica strong connected Oyster band appears as well as seems just like actually about the arm. The actual replica watches sale middle hyperlinks, satin-finished external hyperlinks using the refined sides tend to be fairly near to excellence.