19.5 C
belgrade
недеља, септембар 24, 2017

(VIDEO) Migrant, Pakistanac, napao desetogodišnju devojčicu u Somboru

U delu Sombora koji se nalazi u blizini prihvatnog centra za migrante napadnuta je desetogodišnja devojčica. To je drugi slučaj koji se u tom delu grada desio za dva i po meseca. Desetogodišnju devojčicu iz Sombora prilikom povratka iz škole prvo su nekoliko stotina metara pratila dvojica migranata, a onda je jedan od njih i napao devojčicu. Majka devojčice Jasna Kovačević kaže da je devojčica napadnuta posle petog časa i to s leđa. „Kada je došla do ulice Šikarski put i prešla pešački prelaz jedan od dvojice migranata je pretrčao ulicu i počeo da trči za njom. Sustigao je, povukao za desno rame i vukao je za školsku torbu koja joj je bila na leđima. Devojčica je bila toliko prisebna da se branila, udarila ga je u nogu i počela da trči i doziva u pomoć i tako je uspela da dotrči do bake i deke“, priča Jasna Kovačević. Napad je odmah prijavljen policiji. „Krivično gonjenje je započeto i počinioci su, na svu sreću, otkriveni. Zadovoljni smo. Biće sprovedena adekvatna kazna i deportac..

Ovo je najlepša Srpkinja u Francuskoj za koju svi Francuzi znaju

Rođena je u Prijedoru u Republici Srpskoj 1976.godine. Otac Milovan joj je umro dok je imala samo 5 godina. Jovanka Šopalović odrasta u Inzbruku (Austrija) gde su se njeni roditelji sreli i voleli. Poseduje i austrijsko državljanstvo. U Pariz je stigla daleke 1993.godine gde je pohađala školu za modne kreatore, gde je i osvojila prvu nagradu za kreaciju donjeg veša pod nazivom „od gaćica do spavaćice“. 1996.godine je potpisala prvi veliki ugovor sa svetski poznatom kozmetičarskom firmom Lancome. Tu će biti primećena i postaće zaštitno lice 1997.godine velike firme za donji veš – Aubade. Jovanka Šopalović je radila za Aubade pune tri godine. U to vreme zajedno sa Leticijom Kastom. 1998. i njeno prvo pojavljivanje na filmskom platnu sa filmom „Kineski portret“. Uslediće i uloge u „The Conspiracy Theory“- Richard Donner, zatim „Jet-Set“ – Fabien Onteniente iz 1999, „Confessions d’un Dragueur“ – Alain Soral iz 2000, „Entre Chiens et Loups“ – Alexandre Arcady iz 2001, i ostali… Onda ..

Danas je MALA GOSPOJINA – ovo ne smete nikako da radite

Današnji dan se ubraja u 36 velikih praznika u crkvenom kalendaru obeleženih – crvenim slovom. Roditelji Presvete Bogorodice Joakim i Ana živeli su u Nazaretu, a ćerku Mariju dobili su u poznim godinama, posle pet decenija braka. Praznik Marijinog rođenja je 21. septembra, ali nije poznato od kada se slavi i obeležava. Najveći srpski srednjovekovni zadužbinar kralj Milutin posvetio je Bogorodičinim roditeljima crkvu u kompleksu studeničkog manastira. Maloj Gospojini posebno se raduju mladi koji bi trebalo da pohode svetinje. U narodu se ovaj praznik slavi i uz živopisne običaje, posebno posvećene rađanju. Neke porodice u svečanom ruhu, iako ne slave i ne idu na slavu, više dana provode u prazničnom raspoloženju, posebno u krajevima gde se održavaju malogospojinski vašari. Veruje se da će jesen i zima biti blagi, bez mnogo hladnih dana, ako na današnji praznik bude vedro bez oblaka i ako se vidi sunce veći deo dana. Na Malu Gospojinu, isto kao i na Veliku Gospojinu, prema narod..

Pariz : novi obračun bandi u 19. arondismanu

Posle obračuna bandi u 19. pariškom arondismanu dve osobe su povređene. Kako prenosi list Le Parisien, u utorak veče oko 20h30 u ulici Lorraine, policija je na poziv građana pronašla jednu osobu sa povređenom rukom. Samo nekoliko minuta kasnije drugi povređeni se pojavio u bolnici Robert-Debre pre nego da bude trasportovan u bolnicu Tenon. Imao je ozbiljne povrede ramena i zadnjice. Po prvim saznanjima velika tuča je izbila izmedju mladih momaka petnaestak minuta pre nego da policija stigne u pomenutoj ulici. Za sada se ne zna razlog tuče ali se sumnja da je to ponovo bio obračun lokalnih sitnih bandi za teritoriju. Istraga je u toku. Opština Pariz je uložila velika sredstva da preuredi kvart oko kanala u 19.arondismanu. Ipak učestali obračuni u poslednje vreme u mnogome ruže sliku pomenutog kraja.

(VIDEO) Vicevi poznatih ličnosti

Pogledajte neke od viceva koje pričaju poznate ličnosti. Uživajte i ne zaboravite da je smeh besplatan.

HOROSKOP

Block title

Dijaspora

Magazin