Zahvalnice za dobrocinstva

Saradnja Jugoslovenske dopunske škole u Parizu i srpskih i jugoslovenskih udruženja, sve se bolje uhodava. Na celu te kolone nalazi se KUD “Biseri”, koji je, na primer, samoincijativno priskocio u pomoc i proglasio se, a potom i besprekorno realizovao domacinsku ulogu na školskoj slavi Sv. Savi.
Primer dobre saradnje je i biznismen Krstan Kesic, koji svoju veliku salu u pariskom predgradu Noazi le Sek, kad god zatreba,
besplatno ustupa Jugoslovenskoj dopunskoj školi.

Zaslužni

Zahvalnice JDŠ, koje je urucila LJilja Cirovic, pripale su: predsedniku KUD “Biseri”, iz Kreteja Mici Kovijanicu, KUD “Biseri”, dobrotvorima Krstanu Kesicu i Mici Aleksicu, profesoru Jasmini Cotric, Brani Vujicicu, Snežani Marjanovic, Slobodanki Nikolic, Saši Cvetkovicu i Zoranu Milinkovic.

Upravo zbog ovakvih dobrocinitelja, JDŠ je uvela i dodelila zahvalnice istaknutim sunarodnicima koji ne žale truda, vremena, a ni novca da pospeše rad Jugoslovenske dopunske škole.
– Te ljude, koji shvataju znacaj jezika i negovanja naše kulture i školovanja dece, moramo negovati i ceniti. Želja nam je da se, u zajednickom interesu, spisak dobrocinitelja proširi, a JDŠ ce uvek imati osecaj da im se na pravi nacin zahvali – kaže predsednik aktiva nastavnika LJiljana Cirovic, dodajuci da bi svi trebalo da imamo na umu da “jezik cuvamo kao zemlju, jer narod koji izgubi svoj jezik, prestaje da bude narod”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.