Zahvalnice za dobrocinstva

Saradnja Jugoslovenske dopunske škole u Parizu i srpskih i jugoslovenskih udruženja, sve se bolje uhodava. Na celu te kolone nalazi se KUD „Biseri“, koji je, na primer, samoincijativno priskocio u pomoc i proglasio se, a potom i besprekorno realizovao domacinsku ulogu na školskoj slavi Sv. Savi.
Primer dobre saradnje je i biznismen Krstan Kesic, koji svoju veliku salu u pariskom predgradu Noazi le Sek, kad god zatreba,
besplatno ustupa Jugoslovenskoj dopunskoj školi.

Zaslužni

Zahvalnice JDŠ, koje je urucila LJilja Cirovic, pripale su: predsedniku KUD „Biseri“, iz Kreteja Mici Kovijanicu, KUD „Biseri“, dobrotvorima Krstanu Kesicu i Mici Aleksicu, profesoru Jasmini Cotric, Brani Vujicicu, Snežani Marjanovic, Slobodanki Nikolic, Saši Cvetkovicu i Zoranu Milinkovic.

Upravo zbog ovakvih dobrocinitelja, JDŠ je uvela i dodelila zahvalnice istaknutim sunarodnicima koji ne žale truda, vremena, a ni novca da pospeše rad Jugoslovenske dopunske škole.
– Te ljude, koji shvataju znacaj jezika i negovanja naše kulture i školovanja dece, moramo negovati i ceniti. Želja nam je da se, u zajednickom interesu, spisak dobrocinitelja proširi, a JDŠ ce uvek imati osecaj da im se na pravi nacin zahvali – kaže predsednik aktiva nastavnika LJiljana Cirovic, dodajuci da bi svi trebalo da imamo na umu da „jezik cuvamo kao zemlju, jer narod koji izgubi svoj jezik, prestaje da bude narod“.