Za sve koji nisu znali, u Čikagu možete prespavati u kući iz kultnog filma „Sam u kući“ – Avala News

za-sve-koji-nisu-znali,-u-cikagu-mozete-prespavati-u-kuci-iz-kultnog-filma-„sam-u-kuci“-–-avala-news
Za sve koji nisu znali, u Čikagu možete prespavati u kući iz kultnog filma „Sam u kući“ – Avala News

izvor: printscreen

Stižu lepe vesti za sve ljubitelje kultnog filma “Sam u kući”. Naime, agencija za iznajmljivanje smeštaja Airnub ponudio boravak u kući u kojoj je Kevin McCallister proživeo nezaboravan Božić, i to za 25 dolara po danu. Pored toga, ova kuća je stavljena u prodaju, prenosi Le Parisien. 

Ikonični dom je na tržištu. Kuća iz kultnog filma „Sam u kući“, koja se nalazi u severnom predgrađu Čikaga, stavljena je u petak na prodaju za 5.250.000 miliona dolara, odnosno 4.836.562 miliona evra, prenosi američki medij BBC.

Izgrađena 1921. godine, kuća se nalazi na adresi Linkoln Avenue 671, u selu Winnetka. Dimenzije rezidencije su vrtoglave: 848 m2, tri sprata, šest kupatila, pet kreveta…

Renovirana kuća… osim najkultnijih prostorija

Potpuno renovirana od prvog emitovanja „Sam u kući” 1990. godine, kuća je zamenila tadašnji nameštaj i tapiserije za mnogo moderniji i raskošniji stil, prema fotografijama koje je obezbedila agencija za nekretnine. Najpoznatiji delovi su, međutim, malo renovirani ali prepoznatljivi od strane obožavalaca filma.

2021. godine, povodom izlaska remake “Sam u kući“, Airbnb je ponudio da provedete boravak u velikoj rezidenciji. „Kevinov stariji brat nudi noć u kući iz detinjstva dok su McCallisterovi na odmoru“, piše u oglasu.

„Sam u kući“, koji se smatra jednim od najlegendarnijih božićnih filmova, prikazuje mladog Kevina McCallister koji ima 8 godina, koji se našao sam u svojoj kući nakon što ga je porodica zaboravila na odmoru u Parizu. Dok dvojica muškaraca planiraju da opljačkaju njegov dom, dečak postavlja zamke po celoj kući da ih spreči.

About The Author

Originalni tekst