Home Amarcord Vučić sa delegacijom dijaspore

Vučić sa delegacijom dijaspore

by dijaspora

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, primio je delegaciju Udruženja „Fond dijaspora za maticu“ povodom 18. godišnjice delovanja ove kulturne i humanitarne organiizacije, koja je danas u Beogradu održala godišnju skupštinu.

Predsednik Vučić informisan je o nizu akcija Udruženja na ublažavanju posledica elementarnih nepogoda u Srbiji i Republici Srpskoj, na izgradnji škola, bolnica, dečjih vrtića i mostova, kao i na afirmaciji duhovnih vrednosti srpskog naroda u inostranoj javnosti, navodi se u saopštenju sa sastanka dostavljenom RTS-u.

Tokom 18 godina, srpska dijaspora je, posredstvom ovog Udruženja, u razne humanitarne i kulturne akcije u Srbiji i Republici Srpskoj uložila više od sedam miliona evra.

U delegaciji, koju je predvodio dr inž. Miloje Milićević, predsednik Upravnog odbora Fonda, bili su: dr Ljiljana Verner (Nemačka), Živadin Jovanović, Mihajlo Milićević (Kanada), prof. dr Milivoje Pavlović, Dušan Vasiljević (Južnoafrička Republika), Gojko Slijepčević (Švedska), Milisav Aleksić (Francuska) i Mladen Pavlović (Švajcarska).

Predsednik Vučić podržao je akcije Udruženja i obećao još veću podršku državnih organa unapređenju komunikacije dijaspore i matice, navedeno je u saopštenju.

(Izvor: RTS)

Related Posts

Leave a Comment