Vučić sa delegacijom dijaspore

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, primio je delegaciju Udruženja „Fond dijaspora za maticu“ povodom 18. godišnjice delovanja ove kulturne i humanitarne organiizacije, koja je danas u Beogradu održala godišnju skupštinu.

Predsednik Vučić informisan je o nizu akcija Udruženja na ublažavanju posledica elementarnih nepogoda u Srbiji i Republici Srpskoj, na izgradnji škola, bolnica, dečjih vrtića i mostova, kao i na afirmaciji duhovnih vrednosti srpskog naroda u inostranoj javnosti, navodi se u saopštenju sa sastanka dostavljenom RTS-u.

Tokom 18 godina, srpska dijaspora je, posredstvom ovog Udruženja, u razne humanitarne i kulturne akcije u Srbiji i Republici Srpskoj uložila više od sedam miliona evra.

U delegaciji, koju je predvodio dr inž. Miloje Milićević, predsednik Upravnog odbora Fonda, bili su: dr Ljiljana Verner (Nemačka), Živadin Jovanović, Mihajlo Milićević (Kanada), prof. dr Milivoje Pavlović, Dušan Vasiljević (Južnoafrička Republika), Gojko Slijepčević (Švedska), Milisav Aleksić (Francuska) i Mladen Pavlović (Švajcarska).

Predsednik Vučić podržao je akcije Udruženja i obećao još veću podršku državnih organa unapređenju komunikacije dijaspore i matice, navedeno je u saopštenju.

(Izvor: RTS)