Vladimir Lalić laureat Francuske akademije za slikarstvo

Nagrada je dodeljena na svečanoj godišnjoj sednici 15. novembra pod kupolom Akademije, četiri veka stare institucije sa velikom međunarodnom reputacijom. Lalić je nagradu dobio na predlog našeg i francuskog akademika i slikara Vladimira Veličkovića i time postao prvi Srbin koji je dobio ovu nagradu.

Laliću je ovo druga internacionalna nagrada za slikarstvo ove godine. Specijalnu nagradu žirija je dobio u Trstu, na internacionalnom konkursu za vizuelne umetnosti. Takođe, Lalić je polovinom ove godine ušao u uži krug za prestižnu francusku nagradu iz Fonda Antoan Maren.

Mladi, talentovani autor nije samo ostvareni umetnik na polju vizuelne umetnosti. Četiri godine je član hora Viva vox, možemo ga takođe čuti kao solistu u postavci opere Ljubavni napitak, kao i u mjuziklima Rebeka i Jadnici u beogradskom Madlenianumu. Od 2000. godine nastupao je na preko 300 koncerata sa autorskim bendovima, a već 10 godina je frontmen i idejni tvorac benda Organized Chaos sa kojim je ove godine nastupio na festivalu u Holandiji.