Veterani mladalačke energije

veterani-mladalacke-energije

Lična arhiva

Nezaboravan događaj: Borislav Kapetanović (prvi zdesna na bini)

Više od 1.300 veterana, iz 51 kulturno-umetničkog društva pokazalo je mladalačku energiju i koreografijama oduševilo publiku na 12. Međunarodnom festivalu folklornih ansambala veterana na Zlatiboru. Organizator festivala, Udruženje za negovanje narodne tradicije Zlatibor iz Čajetine ugostilo je kulturno-umetnička društva iz Srbije, regiona i dijaspore, koja kroz igru i pesmu čuvaju srpsku narodnu tradiciju, kulturu i običaje.

Boje dijaspore iz Austrije branili su veteranski ansambli društava “Branko Radičević” i “Bora Stanković” iz Beča, Mladost iz Leobersdorfa i Ostrog iz Linca. Veterani “Branka Radičevića” predstavili su se Vlaškim igrama, u koreografiji Desanke Đorđević i pobrali sve simpatije publike.

Borislav Kapetanović, umetnički direktor “Radičevića”, kaže da je ovo njihovo prvo gostovanje na jednom ovakvom festivalu, ali i dokaz odlične saradnje bečkih klubova.

Pobrali simpatije publike: Veteranski ansambl “Branka Radičevića”

Program je održan u Kulturnom centru na Zlatiboru, a uveče je organizovano zajedničko druženje učesnika.

– Bilo je ovo nezaboravno putovanje za sve učesnike – pun je utisaka Kapetanović.

U godini u kojoj društvo obeležava značajan jubilej, četiri decenije postojanja, veterani “Radičevića” pokazali su zavidnu veštinu i uvežbanost kojom oduševljavaju publiku i dodali još jedan biser u nisku koju, igrom i pesmom, prave već 40 godina.

Poseta Hramu Svetog Save

Koncert i u Beogradu

Nekoliko dana pre veterana na Zlatiboru, izvođački ansambl “Branka Radičevića” nastupio je u Beogradu.

U prestonici Srbije, na “Koncertu prijateljstva”, sa kolegama iz KUD “Dimitrije Koturović” i KUD “Ivo Lola Ribar”, priredili su još jedan nastup pun emocija, izvodeći igre iz različitih krajeva Srbije.

Detaljnije